Странке

Ковачевић: Додик и СНСД су опасност по мир једино Изетбеговићу и СДА и Шаровићу и СДС

„ШАРОВИЋ ЈЕ ОД НЕКАДА ВЕЛИКЕ И ПАТРИОТСКЕ СДС НАПРАВИО ИСТОМИШЉЕНИКА БАКИРА И СДА“
  • Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: Тражимо да нам се врате она права која Републици Српској припадају, а потпуно је кукавички и срамно говорити да то треба да се врати кроз парламент уз сагласност са СДА, који наравно на тако нешто никада неће пристати, а што је све наметнуто потпуно незаконито уз међународну силу такозваних високих представника
  • Посланик Сања ВУЛИЋ: Додик и СНСД не иду ни у какав авантуризам, као што нисмо ишли ни свих претходних година. Скандалозно је да о повратку надлежности, по изјави Мирка Шаровића, треба причати у Парламентарној скупштини БиХ, а не у Народној скупштини Републике Српске. Ако је и од Шаровића превише је!

СКОРО је невјероватно да је Мирко Шаровић успио да од некада великог и патриотског СДС-а направи данас највећег и јединог истомишљеника СДА и Бакира Изетбеговића, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– Једино су за СДА и Бакира Изетбеговића и за СДС и Мирка Шаровића опасност по мир и стабилност у БиХ Милорад Додик и СНСД који покушавају да сачувају и заштите Републику Српску од бројних и константних атака, а да опасност по мир и стабилност нису неизабрани странац који намеће законе по којима се српски народ једини проглашава геноцидним, којим се уводи вербални деликт у 21. вијеку и то само за српски народ.

По њима нису опасност по мир и стабилност ни стране судије у Уставном суду БиХ које заједно са Бошњацима константно атакују на права Републике Српске и српског народа, који Републици Српској одузимају шуме, пољопривредно земљиште, који хоће да нам одузму и воду и ваздух и све што се на било који начин зове Република Српска – указао је Ковачевић у изјави за Срну.

Он је поручио да, без обзира на „такву срамну и кукавичку политику СДС-а, ни Милорад Додик ни СНСД не планирају одустати од тога да заштите Републику Српску, да заштите њена права и да Републици Српској врате оно на шта је једино и пристала 1995. године када је у Дејтону као страна прихватила Устав БиХ онакав какав је он и данас на снази“.

– Ми ништа више од тога не тражимо. Тражимо да нам се врате она права која Републици Српској припадају, а потпуно је кукавички и срамно говорити да то треба да се врати кроз парламент уз сагласност са СДА, који наравно на тако нешто никада неће пристати, а што је све наметнуто потпуно незаконито уз међународну силу такозваних високих редставника – истакао је Ковачевић.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је данас само једно сигурно, а то је да Република Српска није ништа добро видјела, нити добила од политичког ангажмана Мирка Шаровића, а да је само због њега СДС доживио раскол какав нико није очекивао.

– Милорад Додик и СНСД не иду ни у какав авантуризам, као што нисмо ишли ни све претходне године. СНСД-у је Република Српска изнад свега, а то грађани Српске знају. Скандалозно је да се о повратку надлежности по изјави Мирка Шаровића треба причати у Парламентарној скупштини БиХ, а не Народној скупштини Републике Српске. Ако је и од Шаровића превише је – оцијенила је Вулићева у изјави Срни.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар