Странке

Ковачевић: Инцко лаже и ради против Српске за 24.000 евра мјесечно

ПОРТПАРОЛ СНСД: КОНАЧНО ЈЕ ОТВОРЕНО ПОКАЗАО ДА МУ ЈЕ ТО – ГЛАВНИ ЗАДАТАК
  • „Ако је истина да Инцко толико прима мјесечно – то значи да је до сада наплатио око седам милиона КМ. С обзиром на то, онда смо ми успјели прилично добро да се одупремо, па могу и те како разумјети фрустрације које смо Инцку тим одупирањем створили
  • У свом манипулативном маниру Инцко лажно тврди да је за Суд, Тужилаштво или Оружане снаге БиХ гласао само СНСД, а истина је да су под жестоким притиском и суочени са пријетњама гласали СНСД, СДС и ПДП... О каквој лицемјерној манипулацији је ријеч најбоље говори изјава Младена Иванића на политичкој академији СДА да је за све кључне реформе и преносе надлежности на ниво БиХ заслужан он, Младен Иванић, а не међународна заједница

ВАЛЕНТИН Инцко је, послије 12 година мандата високог представника, коначно отворено показао шта је његов главни задатак, а то је бити против Републике Српске и против власти у Републици Српској, изјавио је за Срну портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– С обзиром на то да је недавно прошло пуних 12 година од када је Инцко на позицији високог представника, а да у јавности постоје неке информације по којима је мјесечна плата високог представника 24.000 евра, једноставна рачуница нам каже да је он, ако је то истина, за тај рад против Републике Српске до сада наплатио око седам милиона КМ.

Ако је то тачно, онда смо ми успјели прилично добро да се одупремо, али онда могу и те како разумјети фрустрације које смо Инцку тим одупирањем створили – истакао је Ковачевић.

Он је навео да је тако Инцко, вршећи свој задатак, синоћ изнио много неистина и ноторних манипулација упакованих у политичке, па и политикантске квалификације.

– Тако, на примјер, Инцко коментарише чињеницу да се Народна скупштина Републике Српске недавно изјаснила о именовању новог високог представника у којем је цитиран Анекс 10 и процедура која је њиме предвиђена, односно потреба постизања споразума између страна потписница Анекса 10 на начин како Инцко каже да се он не сјећа да је то до сада рађено – рекао је Ковачевић.

Ковачевић је упитао какав је то аргумент, осим што је признање да је Република Српска у праву.

– Или можда Инцко тврди да је чињеница да су до сада високе представнике бирали незаконито и кршећи Дејтонски споразум аргумент да то могу радити и у будућности? Република Српска им каже да не могу – поручио је Ковачевић.

У том истом манипулативном маниру Валентин Инцко лажно тврди како је за Суд, Тужилаштво или Оружане снаге БиХ гласао само СНСД, а истина је, рекао је Ковачевић, да су под жестоким притиском и суочени са пријетњама гласали СНСД, СДС и ПДП.

– О каквој лицемјерној манипулацији Валентина Инцка је ријеч најбоље говори изјава Младена Иванића дата на политичкој академији СДА у којој каже да је за све кључне реформе и преносе надлежности на ниво БиХ заслужан он, Младен Иванић, а не међународна заједница – истакао је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар