Странке

Ковачевић: Станивуковић и Шаровић су бесрамници – Радојичић ће и даље водити Бањалуку

„ИГОР РАДОЈИЧИЋ ЈЕ СА ЕПИСКОПОМ ЈЕФРЕМОМ ПРЕДВОДИО ЛИТИЈУ ПОДРШКЕ СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ?“
  • Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ:  Против смо закључивања Меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије БиХ и Међународне фондације за изборне системе. Ту фондацију највећим дијелом финансира Национални демократски институт. То је институт једне политичке странке у САД и отворено сарађује и подржава одређене политичке странке у Републици Српској и Федерацији БиХ

У РЕПУБЛИЦИ Српској постоје бесрамници попут Драшка Станивуковића и Мирка Шаровића који покушавају да праве некакве срамне паралеле између власти у Црној Гори и власти у Републици Српској и иду чак толико далеко да праве паралелу између Мила Ђукановића и Игора Радојичића, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Упитао је да ли Станивуковић и Шаровић знају да говоре о човјеку који је на Богојављење предводио литију, заједно с епископом бањалучким Јефремом у знак подршке СПЦ у Црној Гори, а на којој се они нису ни појавили.

„Да ли они знају да говоре о човјеку којег је Сабор СПЦ одликовао Орденом Светог Саве првог реда, човјеку који је рођен у Бањалуци и који је од првог дана, и као борац и као официр, учествовао у Одбрамбено-отаџбинском рату? Да ли знају да говоре о човјеку који је одликован и Орденом за заслуге Војске Републике Српске и о најбољем градоначелнику Бањалуке у њеној историји?„, упитао је Ковачевић.

Он је нагласио да су ово питања на која СНСД не очекује никакав одговор од њих, јер ће им најбољи одговор на сва ова питања дати грађани Бањалуке 15. новембра када ће јасно и гласно поручити да Игор Радојичић остаје градоначелник Бањалуке.

Избори – искључива надлежност БиХ

Ковачевић је изјавио и да су избори искључива надлежност БиХ и да би било какво мијешање у њихово спровођење представљало нарушавање суверенитета БиХ, а самим тим и Републике Српске и конститутивних народа.

„То је недопустиво. Било је манипулативних, малициозних и погрешних коментара из одређених политичких странака да неко оспорава право на посматрање избора. Никоме не оспоравамо то право, али је спорно да се било ко мијеша у спровођење избора, сајбер сигурност, бирачке спискове и све што је искључива надлежност БиХ, па и нелегитимног састава Централне изборне комисије БиХ“, рекао је Ковачевић новинарима, након сједнице Колегијума Народне скупштине Републике Српске.

Он је подсјетио да су на сједници Предсједништва БиХ бошњачки и хрватски чланови прегласали српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и тако усвојили одлуку о одобравању закључивања Меморандума о разумијевању између Централне изборне комисије БиХ и Међународне фондације за изборне системе.

„Међународну фондацију за изборне системе највећим дијелом финансира Национални демократски институт. То је институт једне политичке странке у САД и отворено сарађује и подржава одређене политичке странке у Републици Српској и Федерацији БиХ“, подсјетио је Ковачевић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар