Странке

Ковачевић: Замислите да патријарх Порфирије каже да ће Српска своју имовину бранити – ако треба – и оружјем!

«КРАЈЊЕ ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА ПРЕДСТАВНИЦИ ИСЛАМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ПРЕСТАНУ СА ИЗАЗИВАЊЕМ И ШИРЕЊЕМ МРЖЊЕ»
  • „Шта би било када би, не дај Боже, неко од свештеника СПЦ пророка Мухамеда назвао фашистом?!»

Делегат СНСД-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да је евидентно да у посљедње вријеме из Исламске заједнице у БиХ, како од њеног поглавара тако и од других представника, све чешће долазе изјаве које сасвим сигурно никако не доприносе међувјерској и међунационалној толерације, него напротив жестоко распирују међувјерску и међунационалну мржњу у БиХ.

Ковачевић је нагласио да је примјер за такве тврдње сигурно посљедња изјава поглавара Исламске заједнице Хусеина Кавазовића који је, дакле, као могуће у својој изјави говорио о употреби оружја и оружаним сукобима у БиХ.

Хусеин Кавазовић

Када томе придодамо, рекао је Ковачевић у изјави за Срну, да је недавно један од имама Исламске заједнице у својој вјерској проповиједи свеца Српске православне цркве Светог Саву називао фашистом а комплетну СПЦ и њене вјернике сектом и секташима, онда нам ствари постају кристално јасне.

– Замислимо само када би на примјер Његова светост патријарх српски господин Порфирије рекао да ћемо имовину Републике Српске штити у институцијама, а ако то не буде довољно да ћемо је бранити оружјем. Или, када би, не дај Боже, неко од свештеника СПЦ порока Мухамеда назвао фашистом – навео је Ковачевић.

Он је указао да све ово само показује да је крајње вријеме да представници Исламске заједнице престану са изазивањем и ширењем мржње, да се врате свом послу, односно проповиједању вјере, а да политику оставе онима које су грађани бирали да се политиком баве.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар