Странке

Лидери владајуће већине у РС: Бакиров позив на рат да осуде Квинта и Инцко – ако нема њихову подршку

„ХОЋЕМО ДА РАЗГОВАРАМО БЕЗ ПРИЈЕТЊИ, ЗВЕЦКАЊА ОРУЖЈЕМ И МИЈЕШАЊА ДРУГИХ“

Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

  • Драган ЧАВИЋ:  Сви који мисле да могу сачувати БиХ ударањем на конститутивност народа све чине да БиХ нема. Нико не треба да очекује да ће неко доћи из Америке или Европе и ријешити нечији статус

ЛИДЕРИ владајућих странка у Републици Српској, данас након састанка на Мраковици, код Приједора, договорили су формирање преговарачког тима и још једном позвали политичке представнике у Федерацији БиХ на разговоре о будућности БиХ, истовремено истичући да Република Српска не жели рат, већ разговоре те да је циљ проналазак рјешења којим би се задовољили сви, и ентитети и конститутивни народи.

„Желимо економски раст. Република Српска је прихваћена као уважен политички и економски субјект на Лондонској берзи и људи јој вјерују да има капацитет да преузме обавезу и изврши ту обавезу“, рекао је Петар Ђокић, лидер СП-а, истичући да се већ дуже вријеме осјећа застој у БиХ те да то успорава и развој Републике Српске.

Дарко Бањац, лидер НПС, рекао је да је владајућа коалиција апсолутно јединствена те да само жели да покаже да БиХ није функционална државна заједница.

„Позивамо колеге у ФБиХ на разговор и треба да разговарамо како бисмо били добре комшије или да се у миру разиђемо ако даље не можемо“, рекао је Бањац.

Драган Чавић, предсједник НДП-а, рекао је да сви они који мисле да могу сачувати БиХ на начин да је сметња постојање конститутивног народа, све чине да те БиХ нема те да нико не треба очекивати да ће неко доћи из Америке или Европе и ријешити нечији статус.

„Хоћемо да причамо без пријетњи звецкањем оружјем. Желимо да рјешавамо проблеме у БиХ без мијешања других. Наш позив је упућен на затворена врата, али једном ће се та врата морати отворити“, рекао је Чавић.

Ненад Стевандић, лидер Уједињене Српске, рекао је да Изетбеговићеви (Бакир Изетбеговић, лидер СДА) позиви на рат и називање Срба „геноцидашима“ треба да наиђу на осуду земаља квинте и високог представника иначе ће се у супротном закључити да ради за њих и има њихову подршку.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Lideri-vladajucih-stranaka-u-RS-Zelimo-ekonomski-rast/657727

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар