Странке

Нешић: Срамни говор мржње је Џаферовићево поређење српског народа са нацистима

„РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ ГАРАНТ ОПСТАНКА СРПСКОГ НАРОДА – РАДИ ТОГА ЈЕ И СТВОРЕНА“
  • „Џаферовић је наше младе полицајце, дјецу која нису запамтила рат, назвао нацистима. То је говор мржње без преседана и вријеђање институција Републике Српске, па очекујем да реагује правосуђе

ПРЕДСЈЕДНИК Демократског народног савеза (ДНС) Ненад Нешић поручио је бошњачком члану Предсједништва БиХ Шефику Џаферовићу да је поређење слободарског и страдалног српског народа са нацистима сраман чин који заслужује сваку осуду, те истакао да очекује да реагује и правосуђе на овај говор мржње и вријеђање институција Српске.

Тај ратни начелник полиције у Зеници, покровитељ муџахедина који су у његовој зони одговорности починили стравичне злочине над српским цивилима, дјеци, женама и старцима, своју нечисту савјест не може опрати оптужујући друге. Прво нека опере своје руке, а онда нека каже гдје је 150.000 сарајевских Срба!“, наводи Нешић.

Он истиче да ниједан народ у прошлом вијеку у Европи није страдао колико српски народ, те да је недопустиво поредити га са нацистима од којих је страдао, саопштено је из ДНС-а.

„Џаферовић је наше младе полицајце, дјецу која нису запамтила рат, назвао нацистима. То је говор мржње без преседана и вријеђање институција Републике Српске, па очекујем да реагује правосуђе“, нагласио је Нешић.

Џаферовићева изјава „Ди Велту“, наглашава Нешић, опомена је свим народима у БиХ да чувају мир.

Он је истакао да му је била част да јуче буде један од 10.000 грађана Источног Сарајева који су подигли заставу Републике Српске, што је била импресивна манифестација љубави према Српској, али и израз поштовања према свим народима.

За српски народ гарант очувања мира је Република Српска. Баш као што је створена прије 30 година ради опстанка српског народа, и данас нам је важна као једини гарант нашег опстанка. Да нам живи Република Српска!“, поручио је Нешић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар