Странке

Новаковић-Бурсаћ: Тривић токсично и непрестано блати републичке институције

„СВЕ ШТО ЈОЈ НИЈЕ ПО ВОЉИ НАЗИВА РЕЖИМСКИМ – МИРКО ШАРОВИЋ СЕ ИПАК ПОШТЕНИЈЕ ДРЖИ“
  • Сњежана НОВАКОВИЋ-БУРСАЋ: Нека се Јелена Тривић понесе као интелектуалац за ког се представља и наведе барем један примјер гдје се под ‘режимима’ опозициони посланици бирају за редовне професоре универзитета, попут ње, или за судије Уставног суда попут неких посланика СДС. С обзиром да таквих примјера у свијету нема, онда би Тривић, као интелектуалац за ког се представља, требало да призна сљедећи логичан слијед: или она није опозиционар или у Републици Српској не постоји режим“

НЕМУШТИ изговори за недостатак храбрости, ставова и аргумената с циљем избјегавања сучељавања на Јавном радио-телевизијском сервису Републике Српске, које је изнио Мирко Шаровић, ипак су поштенији од изговора Јелене Тривић која токсичним и непрестаним блаћењем републичких институција које је створио овај народ користи ријечи „режим“ и „режимско“ за све што јој није по вољи, изјавила је члан Предсједништва СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ.

„Уколико Тривићева заиста тако мисли и изјављује, нека се понесе као интелектуалац за ког се представља и наведе барем један примјер гдје се под ‘режимима’ опозициони посланици бирају за редовне професоре универзитета попут ње или судије Уставног суда попут неких посланика СДС-а. С обзиром на то да таквих примјера у свијету нема, онда би Јелена Тривић, као интелектуалац за ког се представља, требало да призна сљедећи логичан слијед: или она није опозиционар или у Републици Српској не постоји ‘режим'“, рекла је Бурсаћева Срни.

Она је нагласила да предизборна кампања јесте период када се очекивано чују тешке и грубе ријечи, али ово што ради Јелена Тривић, у недостатку јасних ставова и конкретних резултата, представља наставак удара на најзначајније институције Републике Српске по налогу и за рачун оних који Републици не желе ништа добро.

Кандидат СДС-а за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић изјавио је синоћ да „није знао“ за дебату на РТРС-у, у којој је требало да учествује са кандидатима СНСД-а Жељком Цвијановић и ДНС-а Ненадом Нешићем, иако је позив упућен 19. августа.

Претходно је Тривићева објавила на Фејсбуку да ни она ни Шаровић ни Небојша Вукановић неће гостовати на „режимској“ телевизији. И Вукановић је демантовао Тривићеву, понудивши се да учествује у било којој дебати на РТРС-у.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар