Странке

Остадоше СДС и ПДП саме – Нешић прави „трећи блок“

ПОРУЧИО СДС ДА КОНАЧНО НАЂЕ ПРАВОГ ЛИДЕРА ЈЕР ЈЕ ШАРОВИЋ „ВУКАНОВИЋЕВ ПОВЈЕРЕНИК“
  • Нагласивши да са СДС  и ПДП долази у обзир само коалиција равноправних и да рука ДНС остаје испружена само до краја јануара, Ненад НЕШИЋ додао: „Ако тог договора не буде, или неке партије до тада самовољно изађу са кандидатима за инокосне функције, формирање трећег блока за наредне изборе је неминовно. И у том случају бићемо здрава и патриотска опозиција

НЕНАД Нешић, предсједник ДНС, рекао је да та странка остаје за договор за СДС-ом, ПДП-ом и другима, али да је, уколико опозиционо дјеловање за наредне изборе не буде засновано на принципима узајамног поштовања, могуће формирање трећег блока.

Нешић је, након састанка са лидерима неколико опозиционих непарламентарних партија у Бањалуци, рекао новинарима да је рок за договор до краја јануара, до када је ДНС-ова „рука испружена“.

„Ако тог договора не буде, или неке партије до тада самовољно изађу са кандидатима за инокосне функције, формирање трећег блока за наредне изборе је неминовно. И у том случају бићемо здрава и патриотска опозиција“, рекао је Нешић.

Он је нагласио да ДНС као друга партија у опозицији по снази и која има стабилно чланство никада неће прихватити понижења и ултиматуме било које странке или бити њихов сателит.

Нешић је рекао да опозициони кандидати за инокосне функције треба да буду они који, према истраживања јавног мњења, имају највећу подршку грађана, те да на том плану треба постићи заједнички договор.

Он је навео да су то, барем када је ријеч о ДНС-у, Радислав Јовичић и он, те додао да формирање трећег блока, уколико до тога дође и не буде поменутог опозиционог договора са СДС-ом и ПДП-ом, „неће бити услуга актуелној власти у вези са наредним општим изборима“.

„Ова опозиција данас, нажалост, прави највећу штету свом народу, својим оваквим накарадним понашањем“, рекао је Нешић, те оцијенио да је опозиција у Српској „неспособна“, што показује толике године.

Када је ријеч о томе да је лидер СДС-а Мирко Шаровић отворено подржао посланика Небојшу Вукановића, који је против било каквог коалирања са ДНС-ом, Нешић је рекао да није прочитао Шаровићеву изјаву, али је навео да ће се огласити.

„СДС-у желим да што прије пронађе свог предсједника, јер је стигла потврда да је Шаровић повјереник Небојше Вукановића на мјесту предсједника ове партије“, рекао је Нешић.

На данашњем састанку у просторијама ДНС-а у Бањалуци, на који нису дошли представници ПДП-а и СДС-а, били су представници Српске напредне странке, Слободне странке Српске и Савеза пензионера и потомака.

Они су на састанку у просторијама ДНС-а у Бањалуци поручили да је потребно јединствено и заједничко опозиционо дјеловање зарад побједе на изборима и унапређења стања у Српској.

Шаровић је претходно рекао да свака странка, па и ДНС, самостално бира свој пут, што је легитиман чин.

Шаровић каже да то није проблем и да ДНС има право да бира да ли на изборе жели да изађе самостално или у коалицији.

Из СДС-а је још саопштено да „у вези са посљедњим нападима лидера ДНС-а Ненада Нешића на Небојшу Вукановића, Шаровић подржава овог посланика који дјелује у посланичком клубу СДС-а у Народној скупштини“.

– Везе њега и СДС су чврсте и нераскидиве – наводи се у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар