Одабрано Странке

Радановић: ОХР нема право да доноси одлуке које су у надлежности домаћих нивоа власти

НЕ ПРЕСТАЈУ ОШТРА РЕАГОВАЊА У РС НА КАМПАЊУ ОХР ДА ИМОВИНУ СРПСКЕ ПРЕТВОРИ У ИМОВИНУ БиХ
  • Срђан МАЗАЛИЦА (посланик СНСД у НС РС): Бићемо поражени смо тек онда кад прихватимо туђе лажи и страну окупацију
  • Српска демократска странка припрема декларацију о заштити државне имовине Републике Српске, коју ће предложити на првој наредној сједници Народне скупштине Српске, а вршилац дужности предсједника СДС-а Милан МИЛИЧЕВИЋ указује : Не може се поистовијетити опште добро у јавној употреби са државном имовином која је настала сукцесијом бивше државе

Извор: РТРС

НЕ ПРЕСТАЈУ оштра реаговања из Републике Српске на најављену медијску кампању ОХР-а „о важности рјешавања питања државне имовине“.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица поручио је да је могуће да се ОХР, заједно са америчком и британском амбасадом, Уставним судом БиХ и дијелом правосуђа, којег контролишу, спрема за низ координисаних активности на јесен како би покушали да „дисциплинују“ Републику Српску и присиле њене власти да прихвате диктат силе, а оштрицу народног протеста да отупе.

– Поражени смо тек онда кад прихватимо туђе лажи и страну окупацију – поручио је Мазалица.

Српска демократска странка припрема декларацију о заштити државне имовине Републике Српске, која ће бити предложена на првој наредној сједници Народне скупштине Српске, најавио је вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић.

– Државна имовина БиХ се поистовјећује са појмом општег добра у јавној употреби или јавном имовином, што је погрешно. Не може се поистовијетити опште добро у јавној употреби са државном имовином која је настала сукцесијом бивше државе, а која служи институцијама БиХ за њено функционисање – појаснио је Миличевић.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић изјавио је да великобошњачка политика инсистира на томе да је БиХ наводно власник земље како би блокирали развој локалних самоуправа и Републике Српске, те истакао да ОХР нема право да доноси одлуке које се тичу надлежности домаћих нивоа власти.

– Он може да прати имплементацију Дејтонског мировног споразума и да разговара са локалним властима како имплементирати мировни споразум, али нема права да доноси одлуке у меритуму које се тичу надлежности БиХ, Републике Српске, ФБиХ и општина – навео је Радановић.

ОХР је на својој интернет страници навео да ће за рекламирање потрошити скоро 68.000 КМ.

На ОХР-овој интернет страници је компанијама/агенцијама већ упућен позив да доставе медијски план.

Навели су услове позива, а план је да се рекламе емитују и на три јавна сервиса (БХТ1, ФТВ и РТРС) те двије приватне телевизијске станице (БН и Нова).

Нагласили су да своје поруке већ пласирају на неким од истакнутих телевизијских кућа, али нису прецизирали на којима, те да су спремни за промјену избора медија ако им се за то понуде аргументовани разлози.

Осим тога, ОХР-ов план је да „важност рјешавања државне имовине“ рекламира и на Гуглу, Фејсбуку, Инстаграму и Јутјубу.

Међутим, како су указали, фокус треба бити на онима који не прате толико редовно садржаје који се пласирају преко мобитлних телефона или рачунара, па су тако мање изложени рекламама на друштвеним мрежама.

ОХР-ове рекламе ће се емитовати од 1. јула до 31. августа ове године.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар