Странке

Шаровић: Турковић покушава вратити спиралу сукоба у БиХ

„ПРЕКО ОВОГА НЕ ТРЕБА ПРЕЋИ – ТРЕБА ПРЕДУЗЕТИ МЈЕРЕ И ПОВУЋИ ПОТЕЗЕ“
  • „То је неуставно и незаконито… Република Српска неупитна и дио је међународног споразума. Сви наши изабрани представници могу да нам се свиђају или не

МИРКО Шаровић, предсједник СДС, изјавио је да су изјаве министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић које се односе на српски народ и Републику Српску скандалозне, неприхватљиве и нетачне и да она покушава вратити спиралу сукоба у БиХ.

Шаровић је нагласио да је потребно предузети мјере и потезе у вези са њеном изјавом и да се преко овога не би требало прећи.

“Одавно нисам чуо лошију изјаву са тако високог мјеста. У БиХ се тако не говори, поготово тако не говори министар иностраних послова. То је неуставно и незаконито”, рекао је Шаровић.

Он је истакао да је Република Српска неупитна и дио је међународног споразума.

“Сви наши изабрани представници могу да нам се свиђају или не свиђају, али поштовање мора да буде основно. Тај ниво на који се спустила министар иностраних послова је неприхватљив и изненађујући”, навео је Шаровић.

Он је рекао да не може да вјерује да неко са такве позиције може тако да говори.

“Тако се није говорило ни 1994. или 1995. године, а видимо да неко поново покушава да то врати 2020. и да спиралу сукоба врати као нашу свакодневицу што је за мене потпуно неприхватљиво”, истакао је Шаровић.

Турковићева је синоћ гостујући на Фејс телевизији позвала на укидање Републике Српске, а легитимно изабраног представника српског народа у Предсједништву БиХ Милорада Додика упоредила са Хитлером.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар