Вијести Странке

СНСД: Одбацујемо сваки покушај ревизије историје или њеног читања из списа Хашког суда

„НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА СЕ ИЈЕДНА ЖРТВА УГРАЂЕНА У СРПСКУ ОМАЛОВАЖАВА ИЛИ ПОТИРЕ“

РЕПУБЛИКА Српска је створена жељом и одлучношћу српског народа да живи у слободи, а за њено стварање и одбрану животе је дало око 30.000 људи и стога ниједна политичка партија, нити организација или појединац не може довести у питање непобитне историјске чињенице, наводи се у саопштењу из СНСД-а.

„СНСД одлучно одбацује сваки покушај ревизије историје или читање историје из списа Хашког суда, из којег и ових дана сазнајемо да су пресуде доносили без доказа. Стога позивамо све организације и појединце да своје политичке, партијске или личне интересе остварују на одговоран начин, не прелазећи границе друштвено прихватљивог понашања“, истичу из СНСД-а.

Подсјетивши да је Република Српска демократска заједница која баштини идеје и тековине антифашизма, из СНСД-а наглашавају да је свако стављање Српске у контекст са најтамнијим периодом човјечанства вријеђање и жртава, али и сваког живог становника Српске без обзира на вјеру, нацију или пол.

„СНСД никада неће прихватити да се иједна жртва уграђена у Републику Српску омаловажава или потире, без обзира колики су и чији интереси иза таквих покушаја, нити ће икада прихватити да било ко суди становницима Републике Српске због личних амбиција или фрустрација“, поручили су из ове странке.

(Срна)

 

Тагови

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар