Странке

СНСД поднио нову жалбу Суду БиХ и тражи да преиначи незакониту одлуку ЦИК

КОМИСИЈА ДОНОСИ ИСКЉУЧИВО ПОЛИТИЧКЕ ОДЛУКЕ И НЕ ПОШТУЈЕ НИ РЈЕШЕЊА И УПУТСТВА СУДА
  • Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: Суд БиХ овај пут не треба да одлучује само о жалби СНСД-а, него треба да одлучује и о самом себи, ауторитету властитих одлука, па и саме сврхе Суда у правном систему 

СНСД је јуче поново Апелационом вијећу Суда БиХ упутио жалбу на срамну и незакониту одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/, рекао је Срни портпарол ове странке Радован Ковачевић.

– С обзиром на то да је сада већ потпуно јасно да је овај састав ЦИК-а спреман доносити искључиво политичке одлуке, а не одлуке у складу са законом, као и то да не поштује судске одлуке и упутства суда, овај пут смо затражили од Суда да одлучује у тзв. спору пуне јурисдикције, то јесте да преиначи одлуку ЦИК-а – истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да СНСД сматра да Суд овај пут не треба да одлучује само о жалби СНСД-а, него треба да одлучује и о самом себи, ауторитету властитих одлука, па и саме сврхе Суда у правном систему.

– Потпуно је јасно да је овај састав ЦИК, који је изабран на незаконит начин, искључиво доноси политичке одлуке и да сада раде оно што је потребно изборним губитницима у БиХ а то је да у интересу СДА што више одуговлаче формирање власти и формирање Дома народа, као и то да главним партнерима СДА, а то су ПДП и СДС, омогуће да имају некакав капацитет, некакву наду да, без обзира на то што је изборна воља грађана Републике Српске таква да СНСД треба да чини власт, да им пруже било какву шансу да заједно формирају власт и раде против интереса Републике Српске – истакао је Ковачевић.

Он је рекао да СНСД искрено вјерује да Суд неће подлећи притисцима, да ће заштити свој ауторитет и да ће донијети одлуку у складу са правом, у складу са законима и да ће се се потврдити одлука Народне скупштине Републике Српске у складу са изборном вољом грађана Републике Српске и да ће СНСД сачувати четири делегата како су грађани и одлучили.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар