Странке

Шпирић: Бирачи ће жестоко казнити коллаборационисте из опозиције

ОДРЕАГОВАО НА ЊИХОВО ЋУТАЊЕ ПОВОДОМ БОШЊАЧКЕ „ГРАЂАНСКЕ БиХ“
  • Потпредсједник СНСД Никола ШПИРИЋ: „Милорад Додик и СНСД немају алтернативу у Републици Српској… Услов за изградњу боље и просперитетније БиХ је у нужним промјенама које треба да се десе у политичком Сарајеву, а не у Републци Српској”

НИКОЛА Шпирић, потпредсједник СНСД, изјавио је Срни да ћутање опозиције у Републици Српској на позив бошњачких политичких патрија за изградњу “грађанске БиХ” представља темељ њиховог пораза на предстојећим општим изборима, јер ће, како је рекао, грађани Српске оштро казнити колаборационисте.

“Бошњачке политичке партије више не крију да се залажу за уставну и изборну доминацију под мотом грађанске БиХ – један човјек један глас – иако знају да је тај и такав концепт у дубокој колизији са дејтонском БиХ”, рекао је Срни Шпирић.

Он је навео да бошњачке политичке партије, у отвореној или прикривеној форми, желе да придобију међународну заједницу и опозицију Републике Српске, која у огорченој борби за власт – безидејна и разједињена – често заборави на Републику Српску, која је једини гарант опстанка Срба на овим просторима.

„Зато Милорад Додик и СНСД немају алтернативу у Републици Српској и грађани, прије свега Срби из Републике Српске, оштро ће казнити колаборационисте из Републике Српске и овај пут. Услов за изградњу боље и просперитетније БиХ је у нужним промјенама које треба да се десе у политичком Сарајеву, а не у Републци Српској”, истиче Шпирић, који је и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је нагласио да ПДП и СДС, нажалост, у заслијепљености борбе за власт то не виде и њихово ћутање на позив партија из Сарајева да сарађују на изградњи “грађанске БиХ” представља темељ њиховог очаја и сигурног пораза.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар