Главно Странке

Шпирић: СНСД је партија збира а не разлике, Иванић нема никакве шансе против Додика

„ОНИ У САВЕЗУ ЗА ПРОМЈЕНЕ ДИЈЕЛЕ ПЛИЈЕН, А ИЗБОРИ СУ ТЕК У ОКТОБРУ“
  •  „Када је Савјет министара донио одлуку да постоји паравојска у Републици Српској? Никада. СзП је мимо воље бирача формирао власт с партијама из Федерације БиХ. Не љутим се ја много на то што Драган Мектић ради. Када аналитичар из Републике Српске даје коментаре о безбједносној ситуацији, то је коментар против БиХ, када Кустурица коментарише односе, он је против БиХ“

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СНСД-а Никола Шпирић изјавио је да је Савез за промјене сваки дан све слабији и да почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић нема шансе против лидер СНСД-а Милорад Додика.

„Ми смо партија збира, а не разлике, нама прилазе људи. Они дијеле плијен, а избори су тек у октобру“, истакао је Шпирић.

Он је нагласио да је СНСД демократска странка и да не мисле сви о свему исто, те да је то партија с јасним програмом.

„Кад усагласимо став, сваки појединац је дужан да се држи тог става. Зато није било напуштања СНСД-а. Милорад Додик води политику збира, ако је то политика ХДЗ-а, ја им честитам“, додао је Шпирић.

Говорећи о медијским иступима министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића, Шпирић је за Н1 рекао да је Мектић је министар безбједности унутар Савјета министара и да није слободан стријелац.

„Он би требало да говори у име органа. Када је Савјет министара донио одлуку да постоји паравојска у Републици Српској? Никада. СзП је мимо воље бирача формирао власт с партијама из Федерације БиХ. Не љутим се ја много на то што Драган Мектић ради. Када аналитичар из Републике Српске даје коментаре о безбједносној ситуацији, то је коментар против БиХ, када Емир Кустурица коментарише односе, он је против БиХ“, нагласио је Шпирић.

Он је упитао зашто Мектић и Савјет министара нису направили каталог организација и појединаца који угрожавају БиХ?

„Знамо ли ми да ли постоје људе који су били на Гвантанаму, а сада су у БиХ? МУП Републике Српске није политичка организација већ је владина организација. Постоје званичне сагласности, сви су дали сагласност за набавку тог наоружања. Није то баш све тако као што представља министар Мектић. Ту има помало додворавања центрима“, рекао је Шпирић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар