Главно Странке

Станивуковић упућује одборнике на своју секретарицу, већина – само он ће бити крив не буде ли буџета

ГРАДОНАЧЕЛНИК БАЊАЛУКЕ ПОКУШАВА ДА ПОЛИТИЧКИ ПРОФИТИРА И ТРАЖИ СУСРЕТ СА ДОДИКОМ

Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

  • Шеф Клуба посланика СНСД, Драгослав ТОПИЋ: „Градоначелник се позива на закон и говори да је легалиста и да поштује законе, а неће да испоштује амандмане које би већина усвојила! Нисмо одбили приједлог буџета, јер у њему има неких сјајних ствари. Ми смо тражили да иде на дораду и због тога смо били уздржани“

ДРАШКО Станивуковић, градоначелник Бањалуке, тврди да је град због неусвајања буџета на сједници Скупштине у великој кризи, док је већина у градском парламенту упутила допис за хитан састанак.

Станивуковић је данас истакао да је Бањалука ушла у економску, социјалну и правну кризу због неусвајања буџета те да је читав дан провео разговарајући са запосленима у Градској управи.

„Без јасног опредјељења 17 људи је одлучило да Бањалука буде без било какве врсте трансакција. Закон је ту јасан. Упозоравао сам, а блокада коју су најављивали дошла је. Ми не можемо запосленима у Градској управи исплатити плате. Више од 700 радника не може добити плате због неусвајања буџета“, навео је Станивуковић.

Додао је да наредних дана није могуће ни одржавање путева, мостова, јавне расвјете, зеленила, јавних сатова и остало.

„Као да је вријеме стало. ‘Чистоћа’ не може одвозити смеће. Разговарам са свима о томе да помогну да се превазиђе овај период“, истакао је Станивуковић.

Истакао је да се скупштинска већина једино може договарати с његовом секретарицом.

„Једина особа с којом треба да разговарам како би се усвојио буџет је Милорад Додик, предсједник СНСД-а. Не могу губити вријеме с људима који не одлучују. Најважније је да до састанка са Додиком дође што прије“, нагласио је Станивуковић.

Са друге стране, Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука, истакао је да је упућен допис Кабинету градоначелника Драшка Станивуковића како би се хитно одржао састанак те усагласили ставови о новом приједлогу буџета на ванредној сједници Скупштине града, која би требало да буде одржана у понедјељак.

Према његовим ријечима, има много простора да се измијени буџет, што је то мишљење већине.

Шеф Клуба посланика СНСД, Драгослав Топић, поручио је Станивуковићу:

„Градоначелник се позива на закон и говори да је легалиста и да поштује законе, а неће да испоштује амандмане које би већина усвојила! Нисмо одбили приједлог буџета, јер у њему има неких сјајних ствари. Ми смо тражили да иде на дораду и због тога смо били уздржани“.

Невен Станић, шеф Клуба одборника Уједињене Српске, навео је да је градоначелник на сједници у уторак и сриједу покушао да опструише рад градског парламента те да је то било мучно гледати.

„Сваки одборник има своје мишљење и свој став и на то се не може утицати. Уколико за седам дана не буде никаквог помака по овом питању, једино ће Станивуковић бити крив“, закључио је Станић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар