Странке

Стевандић: СДА ће на нивоу БиХ запослити 1.500, а СзП 500 људи који ће рушити РС и Додика

УПОЗОРЕЊА ПРЕДСЕДНИКА СТРАНКЕ УЈЕДИЊЕНА СРПСКА НЕНАДА СТЕВАНДИЋА
  • Објављена је информација да је Бакир Изетбеговић организовао обуку за 9.000 припадника, који су представљени као нека тајна војска. Ту није реч о тајној војсци, него о људима који су посредством Савеза босанских џемата и војног крила СДА придружени свим институцијама БиХ и паралелни су систем власти

ПРЕДСЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић тврди да ће Странка демократске акције (СДА) и Савез за промене у наредном периоду у безбедносним структурама запослити 2.000 људи, који ће радити на рушењу Републике Српске и њеног председника Милорада Додика.

Он је прецизирао да ће СДА на нивоу БиХ запослити 1.500, а СзП 500 људи и да ће једни радити на рушењу РС, а други њеног председника.

– Објављена је информација да је лидер Бошњака Бакир Изетбеговић организовао обуку за 9.000 припадника, који су представљени као нека тајна војска. Ту није реч о тајној војсци, него о људима који су посредством Савеза босанских џемата и војног крила СДА придружени свим институцијама БиХ и паралелни су систем власти – рекао је Стевандић на конференцији за медије.

Према његовим речима то је урађено зато што Савез за промене у институцијама БиХ ни о чему не води рачуна.

– То све координишу Изетбеговић и директор Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Осман Мехмедагић. Верујем да надлежне безбедносне институције у Републици Српској о овоме имају потребне информације – истакао је Стевандић.

Он је оценио да је добро што ће у Бањалуци данас бити одржана седница Комисије за израду споразума о међусобним односима политичких субјеката у Републици Српској, јер сматра да је неопходан дијалог и заједништво у Српској.

Извори из безбедносних служби тврде за „Новости“ да су бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић и СДА организовале илегалну обуку паравнојних формација коју је прошло најмање 9.000 Бошњака, старости од 18 до 35 година. Изетбеговић је ту информацију назвао „гомилом глупости“.

 

Мектић: Има  нелогичности  у тој „илегалној војној обуци Бошњака“

МИНИСТАР безбедности БиХ Драган Мектић најавио је озбиљну анализу и проверу информација о илегалној војној обуци Бошњака.

– Ништа не треба узети здраво за готово. Постоје одређене нелогичности у тој причи, јер врло је дискутабилно да тако велики број људи прође обуку, а да безбедносне службе то не сазнају – сматра Мектић.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:697976-Nenad-Stevandic-Zaposljavaju-ljude-da-ruse-Republiku-Srpsku

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар