Странке

Стевандић: Српска може одлукама и законима забранити Додику да иде у Сарјево на судска рочишта

„МИ НЕ ПРИХВАТАМО ПРОТЕКТОРАТ – ЗА РАЗЛИКУ ОД ФБиХ ЧИЈИ МЕНТАЛИТЕТ ПРИХВАТА ПРОТЕКТОРАТ“
  • Лидер Уједињене Српске и предсједник НС РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Немојте мислити да ми у Српској немамо своја рјешења и немојте мислити да нисмо у могућности да забранимо Додику да долази на судске процесе, легалним скупштинским одлукама и законима, јер ми не прихватамо протекторат, не прихватамо да нам неко други намеће законе и да се морамо консултовати са амбасадорима или са неким ОХР-ом прије састанка у Сарајеву“

Извор: РТРС

ЛИДЕР Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је „узрок свих проблема у БиХ менталитет прихватања протектората у ФБиХ и потреба да слушају стране амбасадоре“.

Стевандић је након састанка партнера у власти на нивоу БиХ рекао да закон о спречавању прања новца и терористичких активности није споран за Републику Српску која је увијек отворена за договор, за разлику од представника странака из ФБиХ.

– Из Бањалуке долази манталитет суверености. Ми увијек овдје дођемо спремни, усаглашени, немамо проблем да нешто договоримо. С друге стране, имамо министре и представнике странака који на састанку кажу да не могу гарантовати да ће њихови посланици гласати за оно што се они договоре. Они су жртве психологије протектората и прихватања наметнутих ртјешења – нагласио је Стевандић, који је и предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Он је истакао да „Република Српска има могућност да забрани предсједнику Српске Милораду Додику да долази на судске процесе“.

– Немојте мислити да ми у Републици Српској немамо своја рјешења и немојте мислити да нисмо у могућности да забранимо Додику да долази на судске процесе, легалним скупштинским одлукама и законима, јер ми не прихватамо протекторат, не прихватамо да нам неко други намеће законе и да се морамо консултовати са амбасадорима или са неким ОХР-ом прије састанка у Сарајеву – рекао је Стевандић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар