Странке

Странка Дарка Бањца зваће се Народна партија Српске

„А НЕШИЋ? НИ МЕНИ СЕ НИЈЕ СВИДЈЕЛО ШТО ДНС ИДЕ ПРЕМА ОПОЗИЦИЈИ КОЈА ГА НЕЋЕ ПРИХВАТИТИ“

Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

  • „До Нове године ће бити формирано, по мојим процјенама, око 20 градских и општинских одбора у Републици Српској. До фебруара ће бити око 40. Већину чланства чиниће људи из ДНС-а. Један од чланова биће Дико Цвјетиновић, министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић, министарка управе и локлане самоуправе Сенка Јујић…“

ДАРКО Бањац, који је прошле седмице напустио ДНС, откриио је да ће се нова политичка партија коју оснива звати – Народна партија Српске.

Скраћено: НПС.

Бањац је за АТВ додатно објаснио:

„Нову партију оснивам са пријатељима и колегама. Биће регистрована у уторак. Желимо да припаднемо  групацији народних партија. Јавља нам се велики број предсједника општиских одбора, много наших изабраних одборника, желе да иду у нову причу јер се не слажу са овом политиком ДНС“.

Додао је: „До Нове године ће бити формирано, по мојим процјенама, око 20 градских и општинских одбора у Републици Српској. До фебруара ће бити око 40. Већину чланства чиниће људи из ДНС-а. Један од чланова биће Дико Цвјетиновић, министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић, министарка управе и локлане самоуправе Сенка Јујић… Разговарао сам и са господином Марком Аћићем, рекао ми је да жели политички да се одмори. Он је 20 година стварао ДНС“.

Упитан – да ли ће се  предсједнику ДНС Ненаду Нешићу свидјети што људи из ДНС-а прилазе њему, Бањац је одговорио:

„Мислите ли да се мени свиђело што ДНС иде у правцу опозиције која га неће прихватити и што може доћи до осипања ДНС-а? Политички ми се није свиђало, наравно да се неће господину Нешићу можда свидјети одлазак одређеног броја људи.“

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар