Странке

Топић: Градоначелник Станивуковић се понаша као дијете којем су узели играчку

СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА У БАЊАЛУЦИ ПРЕДЛОЖИЛА АМАНДМАНЕ НА ГРАДСКИ БУЏЕТ
  • Предложила да све породиље на подручју града добију по 500 КМ помоћи у овој години, здравствени радници – такође по 500 КМ
  • Предложила и издвајање милион КМ за помоћ  привредницима и 200.000 најугроженијим пензионерима
  • Шеф Клуба одборника Уједињене Српске Невен СТАНИЋ: Градоначелник Бањалуке три и по мјесеца одбија сарадњи са скупштинском већином због чега смо били принуђени да упутимо амандмане на буџет града: „Свака здраворазумска особа би пружила подршку и угоститељским радницима, породиљама, као и здравственим радницима, за разлику од Станивуковића који то не чини

СТАВ владајуће коалиције у Градској скупштини Бањалука је да град не смије стати и да ће бити усвојен буџет за ову годину, уз амандмане које су предложили, а који су „тешки“ 6,5 милиона КМ, рекао је шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић.

„Позивамо градоначелника Драшка Станивуковића да до утора, 30. марта сједне са представницима владајуће коалиције и да се постигне договор о важним питањима за грађане Бањалуке, што је он до сада одбијао“, рекао је Топић.

Он је након састанка Клуба одборника СНСД-а у Скупштини Бањалуке са представницима коалиционих партија рекао да је један од битних амандмана који су предложили односи на подршку пронаталитетној политици, односно да све породиље на подручју града добију по 500 КМ помоћи у овој години.

Топић је навео да је амандманом предвиђено и милион КМ за све привреднике погођене епидемијом вируса корона, додајући да су и у вези са овим питањем позивали Станивуковића на договор, али да нису наишли на разумијевање.

„Имали смо сензибилитет и за пензионере, јер је амандманима предвиђено око 200.000 КМ Удружењу пензионера за помоћ најугроженијим категоријама“, рекао је Топић.

Он је навео да градоначелник Бањалуке није имао осјећаја ни према здравственим радницима, те да је владајућа коалиција амандманима предложила да здравственим радницима буде исплаћена једнократна помоћ од 500 КМ.

Према његовим ријечима, градоначелник Бањалуке се понаша као да ковид и не постоји.

Топић каже да ће се републички органи укључити у рјешавање проблема када је ријеч о путној инфраструктури у Бањалуци и да није тачна тврдња Станивуковића да улице на подручју града неће бити асфлатиране.

„Градоначелник се понаша као дијете када му узму играчку“, рекао је Топић и позвао Станивуковића да предложи начелнике градских одјељења и именује градског менаџера.

Он каже да је владајућа коалиција спремна да и данас разговора са Станивуковићем и да су га више пута позивали на сарадњу, али да је то одбијао.

Шеф Клуба одборника Уједињене Српске Невен Станић рекао је да градоначелник Бањалуке три и по мјесеца одбија сарадњи са скупштинском већином због чега су били принуђени да упуте амандмане на буџет града.

„Свака здраворазумска особа би пружила подршку и угоститељским радницима, породиљама, као и здравственим радницима, за разлику од Станивуковића који то не чини“, рекао је Станић.

Умјесто да се заједнички договарамо, каже Станић, градоначелник организује конференције за новинаре на којима се само жали.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар