Странке

Топић: Станивуковић покушава да од Бањалуке направи Пјонгјанг

ШЕФ ОДБОРНИЧКОГ КЛУБА СНСД: НАЈАВЉЕНА СИСТЕМАТИЗАЦИЈА ЈЕ КРШЕЊЕ ЗАКОНА И УСТАВА
  • Драгослав ТОПИЋ: Позивам градоначелника да без оклијевања објави којих је то 13 радника новозапослено у Градској управи који су потребни иако је прије неколико дана рекао да има 200 радника вишка. Такође, тражим да објави имена људи који управљају одјељењима умјесто смијењених начелника
  • Младен ИЛИЋ, предсједник Скупштине града: „Градоначелник је раније говорио да се помиримо и прихватимо то што је он побиједио, као што он прихвата да ми имамо већину у Скупштину, а сада је сам себе демантовао. Позивамо га да одустане од оваквих ствари јер су апсурдне

ШОКИРАНИ смо и запрепаштени најављеном систематизацијом радних мјеста градоначелника Драшка Станивуковића јер је то кршење закона, Устава и воље грађана, рекао је Драгослав Топић, шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града на конференцији за новинаре.

Према његовим ријечима, Станивуковић покушава да стручну службу Скупштине града стави под свој кабинет, што нема нигдје у свијету.

„Ово је до сад невиђено у политици и политичком систему. Покушавају се одузети надлежности Скупштине града и овако нешто можете можда видјети само у Сјеверној Кореји. Станивуковић од Бањалуке покушава направити Пјонгјанг“, истакао је Топић.

Позвао га је да без оклијевања објави којих је то 13 радника новозапослено у Градској управи који су потребни иако је  прије неколико дана рекао да има 200 радника вишка.

„Такође, тражим да објави имена људи који управљају одјељењима умјесто смијењених начелника“, додао је Топић.

Топић је додао да ће о свему обавијестити надлежну инспекцију.

Игор Шукало, в.д. секретара Скупштине града, казао је да су дошли у чудну ситуацију јер градоначелник жели да преузме управљање Скупштином града.

Младен Илић, предсједник Скупштине града, истакао је да је јасно дефинисано које су обавезе градоначелника, а које Скупштине града.

„Градоначелник је раније говорио да се помиримо и прихватимо то што је он побиједио, као што он прихвата да ми имамо већину у Скупштину, а сада је сам себе демантовао. Позивамо га да одустане од оваквих ствари јер су апсурдне“, рекао је Илић.

Невен Станић, одборник Уједињене Српске у Скупштини града Бањалука, казао је да је систематизација радних мјеста груб покушај кршења извршне и законодавне власти.

(извор: НН)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар