Странке

Тривић: Не бих се састала са Путином и да имам прилику за то

„ЕВРОПСКА УНИЈА ЈЕ НАМА БЛИЖА ГЕОГРАФСКИ И НА СВАКИ ДРУГИ НАЧИН“
  • За Евро њуз рекла: „Русији не можете помоћи у овом тренутку. У НСРС нисмо подржали те закључке, јер коме важе ти закључци, за кога вриједе ти закључци, комад папира“

Извор: РТРС

Иако се Јелена Тривић (ПДП) састајала са Кристијаном Шмитом, којег Република Српска не признаје као високог представника, споран би јој био, како каже, састанак са руским предсједником Владимиром Путином. Истиче, и да има прилику да се с њим састане, то не би урадила.

– И да имам прилику да се састанем са Путином то никад не бих урадила, јер сматрам да је то неодговорно према нашем народу. Отворено сам рекла у Народној скупштини, не треба се сврставати. Русији не можете помоћи у овом тренутку. У НСРС нисмо подржали те закључке, јер коме важе ти закључци, за кога вриједе ти закључци, комад папира – навела је Тривићева гостујући на Еуро њузу.

Поновила је још једном да се закључци НСРС нигдје не виде и да они ништа не мијењају.

Тривићева је, коментаришући санкције Русији, рекла и да би придруживање тим санкцијама значило увођење контра-мјера из Европске уније.

– Онда морамо размислити. Европска унија је нама ближа и географски и на сваки други начин, и економски – то је наш најзначајнији спољнотрговински партнер, и у том погледу би требало доносити тешке одлуке које није лако ни искомуницирати – рекла је Тривићева.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар