Странке

Уједињена Српска понудила партнерима „декларацију о неповредивости РС“

УС ОЧЕКУЈЕ ДА ЋЕ НА НАРЕДНИМ ИЗБОРИМА – ПО РЕЗУЛТАТИМА – БИТИ ДРУГА СТРАНКА У СРПСКОЈ
  • Предсједник УС Ненад СТЕВАНДИЋ: У Нацрту декларације се говори о правима Републике Српске утемељеним на повељи УН и европској Повељи о људским правима, којима је предвиђено право народа на самоопредјељење, на друштвени, економски и културни развој
  • Нагласио да ће уједињена Република Српска са већинском народном вољом побиједити, јер се власт на нивоу БиХ мора формирати по закону, Уставу и по изборним резултатима, а не по уцјенама које су договорили Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић

ПРЕДСЈЕДНИШТВО Уједињене Српске донијело је данас Нацрт декларације о неповредивости Републике Српске као одговор на антиуставну, антидемократску и антисрпску програмску декларацију СДА, рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.

Он је рекао да се у Нацрту декларације говори о правима Републике Српске утемељеним на повељи УН и европској Повељи о људским правима, којима је предвиђено право народа на самоопредјељење, на друштвени, економски и културни развој.

Овај документ у виду нацрта, каже Стевандић, биће упућен коалиционим партнерима као допринос заједничкој стратегији и припремама за одговоре на декларацију СДА.

Стевандић је рекао да је Предсједништво Уједињене Српске донијело одлуку да подржи закључке СНСД-а који говоре о заштити Републике Српске и њеним правима.

Он је најавио да ће сутра присуствовати заједничком колегијуму који је сазвао Денис Звиздић као предсједавајући.

Наравно, на тај састанак идем са закључцима Предсједништва Уједињене Српске и коалиционог договора, јер су ставови Клуба Срба, Уједињене Српске и СНСД-а потпуно подударни и усаглашени“, рекао је Стевандић новинарима у Каракају код Зворника након сједнице Предсједништва странке.

Стевандић је рекао да ће уједињена Република Српска са већинском народном вољом побиједити, јер се власт на нивоу БиХ мора формирати по закону, Уставу и по изборним резултатима, а не по уцјенама које су договорили Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић.

Он је навео да блокаду формирања Савјета министара држе СДА и ДФ, који покушавају да уцијене изборне побједнике у Републици Српској.

Изборни побједници у Републици Српској нису заинтересовани да буду у власти чија би цијена била прихватање уцјена СДА и ДФ-а“, рекао је Стевандић.

Он каже да, за разлику од СДС-а и ПДП-а из Савеза за промјене, који су прихватили да проводе политику СДА само да би били у власти, изборни побједници у Српској то не прихватају.

Ми водимо политику Републике Српске у веома неравноправној бици, гдје нас стално клеветају и лажно оптужују, од УН до локалних медија“, рекао је Стевандић и оцијенио да је политичка ситуација у БиХ искомпликована вољом сарајевског политичког естаблишмента.

Стевандић је подсјетио да се изборни побједници у Српској боре да се прво формира комисија за избор предсједавајућег Савјета министара по Уставу, законима и Пословнику, а да се потом изабере предсједавајући Савјета министара.

Он је оцијенио да би то омогућило да се ради нормално у Парламентарној скупштини БиХ и да се откоче многи пројекти који су важни за све грађане Републике Српске и Федерације БиХ.

Високи функционер Уједињене Српске Костадин Васић рекао је да је очигледан раст ове странке, као и јачање Градског одбора странке у Зворнику.

Васић очекује да ће Уједињена Српска бити друга странка по резултату у Републици Српској на наредним изборима, што је, како каже, резултат рада на терену.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар