Странке

Вулић: Исламска заједница у БиХ је од деведесетих само филијала СДА

ЈОШ НАГЛАСИЛА:И СЛИЈЕПИ ЈЕ ПОСЛУШНИК ИЗЕТБЕГОВИЋЕВЕ ИДЕОЛОГИЈЕ МЛАДОМУСЛИМАНСКЕ ЛИГЕ
  • „Панични страх влада међу бошњачким идеолозима јер ни након четврт вијека нису успјели утврдити поријекло бошњачке нације, уз сву злоупотребу академске заједнице и свих институција. Никако не могу да објасне и да нас убиједе да су краљ Твртко и краљица Катарина били Бошњаци исламске вјероисповијести јер нису били и то је чињеница“
  • „Мучи их историја, мучи их поријекло и веза са процесом потурчавања које су спроводиле Османлије на нашим просторима. Јасно се види и у аустро-угарским документима гдје је у рубрици вјероисповијест наведено исламска, а народност српска или хрватска. Тек од 1974. године Муслимани постоје као нација, а ни то није релевантно јер нацију не може додијелити Централни Комитет Савеза комуниста као што је њима додијелио“

ШЕФ Клуба посланика СНСД у Представничком дому ПС БиХ Сања Вулић рекла је да кад хоџе постану изасланици странака, у овом случају СДА, прича о будућности и суживоту у БиХ губи сав смисао.

Реагујући на саопштење Исламске заједнице у БиХ у којем је наведено да је, како кажу, „неспорна чињеница да су Војска и МУП Републике Српске „у протеклој агресији на БиХ извршиле бројне злочине, па и геноцид над Бошњацима у име Републике Српске, стварајући Републику Српску“, Вулићева је поручила да се прво стиде својих ријечи, а друго да слободно дишу, живе и да имају све бенефите од Републике Српске, а на њу хуле.

– То што СДА управља Исламском заједницом је скрнављење и злоупотреба. СДА жели само конфликте, немире и међунационалну нетрпељивост и то им је једини аргумент зашто је СДА незамјењива – нагласила је Вулићева у изјави за Срну.

Она је рекла да су недавни изгреди појединих вјерских службеника Исламске заједнице у БиХ одличан показатељ неколико чињеница.

– Првенствено Исламска заједница у БиХ је од почетка 90-их година само филијала СДА и слијепи послушник идеологије коју је заступала младомуслиманска лига Алије Изетбеговића, а један изданак поменуте лиге, Хасан Ченгић, годинама је био предсједник Исламске заједнице у БиХ одакле је дошао као секретар СДА што је јасан аргумент за ову моју тврдњу – нагласила је Вулићева.

Као полуполитичка организација Исламска заједница је регрутовала у своје редове много појединаца у које је умјесто вјере и љубави, што иначе проповиједа свака нормална вјера и религија, усађена мржња као императив, а који након прецизно преузетих директива из врха СДА под плаштом вјере и закамуфлирани испод ахмедије нападају Србе у БиХ.

– Позадина свега тога се врло јасно види. У питању је панични страх који влада међу бошњачким идеолозима, јер ни након четврт вијека нису успјели утврдити поријекло бошњачке нације, уз сву злоупотребу академске заједнице и свих институција. Никако не могу да објасне и да нас убиједе да су краљ Твртко и краљица Катарина били Бошњаци исламске вјероисповијести јер нису били и то је чињеница.

Мучи их историја, мучи их поријекло и та веза са процесом потурчавања које су спроводиле Османлије на нашим просторима. Јасно се види и у аустро-угарским документима гдје је у рубрици вјероисповијест наведено исламска, а народност српска или хрватска. Тек од 1974. године Муслимани постоје као нација, а ни то није релевантно јер нацију не може додијелити Централни Комитет Савеза Комуниста као што је њима додијелио – подсјетила је Вулићева.

Она је указала да је веома интересантно да Исламској заједници у БиХ не сметају, на примјер, параџемати у којима се регрутују будући бомбаши-самоубице и терористи који су глобална пријетња цивилизованом свијету, а смета им Република Српска.

– Ако ћемо тјерати мак на конац, и позивати се на судске пресуде, морамо рећи да су судови у БиХ доказали постојање вехабијских покрета који се, под завјетом ћутања Исламске заједнице, развијају и постају глобална пријетња, о чему би требале да се позабаве безбједносне структуре на нивоу ЕУ – нагласила је Вулићева.

Према њеним ријечима, Исламска заједница са оваквим својим дјеловањем и штитећи своје вјерске службенике представља озбиљан фактор дестабилизације БиХ.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар