Странке

За Радојичића 62 одсто Бањалучана, за Станивуковића – 38 одсто

МЕЂУ ПОЛИТИЧКИМ ПАРТИЈАМА НАЈВЕЋУ ПОДРШКУ У ГЛАВНОМ ГРАДУ СРПСКЕ ИМА СНСД – 46,4 ОДСТО

Фото: СРНА

  • Истраживање новосадске агенције „Нинамедија“ показало да би за ПДП гласало 25,1 одсто Бањалучана, за СДС 8,4 одсто и за ДЕМОС осам одсто, док подршка осталима политичким партијама не прелази четири одсто

САВЕЗ независних социјалдемократа (СНСД) и њихов кандидат за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић имају убједљиво највећу подршку грађана у Бањалуци, а слиједе ПДП, СДС и ДЕМОС, показују подаци најновијег истраживања које је у посједу новинске агенције Срна.

Према подацима телефонске анкете коју је провела новосадска агенција „Нинамедија“, на предстојећим локалним изборима у Бањалуци највише гласова анкетираних – 36,2 одсто добио би СНСД, 19,6 ПДП, 6,5 одсто СДС и 6,3 одсто ДЕМОС, док су остале странке и коалиције добиле испод четири одсто гласова.

Према овом истраживању, које је проведено на узорку од 800 пунољетних испитаника у периоду од 9. до 16. октобра, 7,2 одсто испитаника било је неодлучно, 6,4 навело је да неће одабрати ниједну опцију, шест одсто је одбило да се изјасни, а 2,3 неће изаћи на гласање.

Након искључења неодлучних, негласача, оних који су одбили да се изјасне по питању политичке опредијељености и навели да неће подржати ниједну опцију, те прерасподјеле података на 100 одсто, СНСД је добио повјерење 46,4 одсто испитаника, ПДП 25,1, СДС 8,4 одсто и ДЕМОС осам одсто, док подршка осталима политичким партијама не прелази четири одсто, наводи се у истраживању које је рађено за потребе ДЕМОС-а.

Према овој анкети, кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић има подршку 54 одсто својих суграђана, док би кандидата ПДП-а Драшка Станивуковића одабрала трећина испитаника.

Остали испитаници су неопредијељени, одбијају да одговоре, неће изаћи на изборе и не би одабрали ниједну опцију.

Након искључења неодлучних, негласача, оних који одбијају да одговоре и који не би гласали ни за једног кандидата за градоначелника Бањалуке, те прераспођеле података на 100 одсто подршке кандидатима, Радојичића би изабрало 62 одсто испитаника, а Станивуковића њих 38 одсто.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар