Странке

Жунић: Инцко није неко ко може да овакве захтјеве испоставља парламенту Српске

„ВЈЕРОВАТНО СЕ СВЕТИ ШТО ТРАЖИМО ДА ПОДНЕСЕ ИЗВЈЕШТАЈ О СВОМ (НЕ)РАДУ“
  • Шеф Клуба посланика СНСД у Народној скупштини РС Игор ЖУНИЋ: Инцко се није извинио Србима ни за раније поређење Републике Српске и НДХ. Вјерујем да Народна скупштина никада неће осудити осниваче републичких институција које чине Републику Српску“

ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је да високи представник у БиХ Валентин Инцко данашњим захтјевом парламенту Српске да се одузму одређене повеље с одликовањима заслужним људима за стварање Српске неправедно оптужује цијели српски народ и републичке институције и намеће колективну одговорност за дешавања у протеклом рату.

Жунић је изјавио Срни да је то незабиљежено у политици било које земље, те да Инцко на такве ставове нема право.

„Инцко би требало да овдје спроводи мир, а он интензивно и свакодневно уноси немир међу грађане БиХ, што је поменутим захтјевом доказао“, истакао је Жунић коментаришући писмо Инцка у коме тражи од првог човјека републичког парламента Недељка Чубриловића да до краја априла ове године одузме повеље с одликовањима додијељене, како наводи, „осуђеним ратним злочинцима Радовану Караџићу, Биљани Плавшић и Момчилу Крајишнику чији су поступци током оружаног сукоба шокирали свијет и узроковали незамисливе људске патње“.

Жунић је истакао да је изненађење што Инцко на овај начин послије толико година покушава политички дјеловати.

„Вјероватно то ради због тога што тражимо да поднесе извјештај Народној скупштини о свом (не)раду у протеклим годинама у којима је за свој ‘посао’ узео огроман новац“, рекао је Жунић.

Он је нагласио да Инцко, који се није извинио Србима за раније поређење Републике Српске и НДХ, није неко ко може да шаље поменуте захтјеве парламенту Српске.

„Вјерујем да Народна скупштина никада неће осудити осниваче републичких институција које чине Републику Српску“, поручио је Жунић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар