Одабрано Свијет

Ал Каида и „Бијели шљемови“ већ снимили девет инсценација „хемијских напада“

ПРОБЕ ИЗВОДЕ КОД ХАН-ШЕЈХУНА, А СНИМА ИХ НЕКОЛИКО АРАПСКИХ И ЈЕДНА АМЕРИЧКА ТЕЛЕВИЗИЈА
  • У Идблиб довезли осам контејнера са хлором, а у снимање сцена са леталним исходом укључиће и групу киднаповане деце-сирочади

НЕКОЛИКО блискоисточних и једна америчка телевизија снимиле су у сиријској провинцији Идлиб девет инсценација „хемијског напада сиријске армије“ – саопштио је руски Центар за мирење сукобљених страна у Сирији.

Исти Центар је прецизирао да се све снимало у насељу Џиср еш-Шугур и да тобоже нападнутим цивилима помоћ пружају припадници „Бијелих шљемова“.

Центар посебно наглашава да су врх „Бијелих шљемова“ и вође терористичке формације Џебхат ан-Нусра (сиријска Ал Каида) заједно размотрили „снимљени материјал“ и од девет снимљених „сцена“ одобрили само двије.

За слање Уједињеним нацијама и Организацији за забрану хемијског оружја.

Преосталих седам ће (због лошег квалитета) користити искључиво на интернету.

Центар додатно указује да су „организатори и глумци“ у овој провокацији против легалне сиријске власти од 9. августа изводили пробе код мјеста Хан-Шејхун. У пробама је учествовало до 30 цивила, међу којима је било и десетак дјеце у узрасту од 8 до 12 година.

Центар наводи и да су `режисери` провокације у насељима Зајтан, Зерба и берна одабрали 22 дјеце са (њиховим) родитељима, а да је група дјеце-сирочади била киднапована из избјегличких логора да би учествовала у снимању `сцена` са леталним исходом.

Та дјеца се тренутно наводно држе у затвору „Икаб“ који котролише Џебхат ан-Нусра.

Руски Центар, наиме, тврди да се терористи и „Бијели шљемови“ спремају за реалну употребу отрова на бази хлора против Сиријаца који учествују у њиховим инсценацијама.

Министарство одбране Русије претходно је објавило да су терористи у провинцију Идлид претходних дана пребацили осам контејнера са хлором.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар