Одабрано Свијет

Америка оптужује Русију за Наваљног и Скрипаље, а шампион је по политичким убиствима

НЕ БАВИ СЕ САМО ЛИКВИДАЦИЈАМА ПО СВЕТУ (СУЛЕЈМАНИ) – УБИЈА И УНУТАР СВОЈИХ ГРАНИЦА

Алексеj Наваљни

  • Почели су са својима 1833. године након што председник Ендрjу Џексон није обновио лиценцу Друге банке која је тада деловала као Централна банка Сједињених Држава, а још је покушао да из ње повуче сва буџетска средства. Већ 1835. године организован је атентат на Џексона
  • Смрт бившег директора ЦИА Вилијама Колбија до данас је неразјашњена. Његово тело је мају 1996, пронађено на обали реке. Званична верзија је да је увече возио кану у потпуном мраку, да је имао срчани удар па пао у воду и умро од хипотермије. Али, тело је пронађено четрдесет метара од кануа против струје. Поврх свега: леш се нашао на том месту чак девет дана након откривања чамца
  • Бивши поп певач Сони Боно (половина двојца Sonny and Sher) ушао је у политику крајем 1980-их. Изабран у Конгрес САД и одмах је узео на тапет истакнуте америчке званичнике и војску која је профитирала од трговине дрогом и оружјем у регионима попут Латинске и Јужне Америке и Источне Азије. У јануару 1998. године, Боново тело са разбијеном лобањом и сломљеном кичмом откривено је на скијалишту у Невади. Резултати обдукције нису објављени. Званична верзија била је да је Боно, искусни скијаш, сломио врат док се спуштао низ падину и забио се у дрво
  • Ендрју Брајтбарт, новинар и политички активиста који је створио интернет медије попут Huffington Post и Breitbart, у 43-ој својој години је „изненада умро“ у фебруару 2012-те, али нико у то није поверовао. И зато што је патолог који је прегледао његово тело на сам дан објављивања резултата обдукције умро од тровања арсеником, а једини сведок Брајтбартове смрти изненада нетрагом нестао

Аутор: Викторија НИКИФОРОВА

ЗАПАД „покушај атентата на Алексеја Наваљног“ користи као још један инструмент притиска на Русију коју упорно приказује као територију на којој се редовно дешавају политичка убиства.

Међутим, критичари Русије би требало да изблиза погледају сасвим другу земљу – Сједињене Државе. Оне су прави епицентар таквих злочина.

Најпознатије су ликвидације политичких противника у иностранству. Уосталом, Доналд Трамп је недавно признао да је помишљао да изда наредбу за уклањање сиријског председника Башара Асада.

Нико није био изненађен јер се свет добро сећа како се америчка државна секретарка Хилари Клинтон радовала гледајући уживо на телевизији монструозну смрт либијског лидера Моамера Гадафија. А недавног атентата на иранског генерала Касема Сулејманија.

Шта тек рећи о стотинама покушаја атентата које су испланирале америчке тајне службе, а које је легендарни Фидел Кастро срећно избегао и преживео!

Међутим, и на самој територији САД се политичка убиства дешавају са невероватном редовношћу.

Давне 1833. године председник Ендрjу Џексон није обновио лиценцу Друге банке која је тада деловала као Централна банка Сједињених Држава, а још је покушао да из ње повуче сва буџетска средства. Већ 1835. године организован је атентат на Џексона.

Током грађанског рата, под Линколном је новчанице први пут штампала америчка савезна благајна. То је поткопало приходе приватних банака па је 1865. године Линколн убијен.

Планови за реформу финансијског система, као и тешки удари по шемама корупције, коштали су живота председника Џејмса Гарфилда. На функцији је остао само шест месеци – од марта до септембра 1881. године.

Два атентата је преживео Теодор Рузевелт којег су Американци назвали „разарачем трустова“ због његове бескомпромиснр ​​борбе против монопола.

Насупрот томе, на његовог претходника, Вилијама МекКинлија, пуцао је анархиста исфрустриран што амерички председник служи интересима монополима Рокефелера, Карнегија и Моргана.

У 20. веку најпознатији атентат био је, наравно, на Џона Кенедија, а неразјашњен је суштински до данас. Није ни покушано да се истражи: ко је био наручилац и организатор атентата.

У сенци овог `убиства века`, остало је пуцање на његовог брата Роберта Кенедија. Он је – као председнички кандидат – убијен усред успешне предизборне кампање 1968. године.

Ухапшен је 24-годишњи Палестинац који на суђењу није признао кривицу, а његови адвокати су уверавали да је Кенедија убио неко други.

Опет истрага није ни питала: ко би могао да организује и нареди ово убиство.

Два месеца раније је убијен Робертов пријатељ и сарадник, идејни вођа афроамеричке мањине Мартин Лутер Кинг. Нобеловца и чувеног проповедника, снајперски метак је усмртио усред белог дана.

Чак и пре било какве истраге, министар правде је објавио да није било завере, а убица се предао сам.

Цела серија необјашњивих смртних случајева дешава се у најужем кругу 42. председника Сједињених Држава Била Клинтона и његове супруге Хилари.

На америчком политичком пољу дешавају се и мистериозни злочини које нико није заинтересован да истражи. И светски и амерички медији избегавају да пишу о њима.

Смрт бившег директора ЦИА Вилијама Колбија остала је потпуно неразјашњена. У мају 1996. године његово тело је пронађено на обали реке. Званична верзија је да је пензионисани цијаш увече возио кану у потпуном мраку, да је имао срчани удар па пао у воду и умро од хипотермије.

Колбијеви пријатељи и познаници жестоко су критиковали ову верзију јер он никада није седао у чамац након заласка сунца, његово тело је пронађено четрдесет метара од кануа против струје, па је вода требало да га однесе у другом смеру. Поврх свега:  леш се нашао на том месту чак девет дана након откривања чамца. Нејасно је где је тело било све то време.

Бивши поп певач Сони Боно (половина двојца Sonny and Sher) ушао је у политику крајем 1980-их. Изабран у Конгрес САД и одмах је узео на тапет истакнуте америчке званичнике и војску која је профитирала од трговине дрогом и оружјем у регионима попут Латинске и Јужне Америке и Источне Азије.

У јануару 1998. године, Боново тело са разбијеном лобањом и сломљеном кичмом откривено је на скијалишту у Невади. Резултати обдукције нису објављени.

Званична верзија била је да је Боно, искусни скијаш, сломио врат док се спуштао низ падину и забио се у дрво. Није било сведока инцидента.

Сони Боно (десно)

Недељу дана раније, у другом познатом одмаралишту – у Аспену на исти начин је умро 39-годишњи син Роберта Кеннедија, Мајкл. И он се на скијању забио у дрво.

Десет година касније, верзија да су Бона насмрт претукли обавештајни агенти или професионалне убице ангажоване од утицајних непријатеља певача почела је да звучи гласније. Али, истрага о смрти певача-конгресмена ни до данас није покренута.

Двојица адвоката, који су истраживали махинације чланова породице Буш, односно – Џеба Буша  са компанијом Novation LLC, умрла су 2004. године у размаку од два месеца.

У јулу 2004. тужитељка Телма Колберт, која је истраживала тај случај, утопила се у базену. Два месеца касније, Шенон Рос, која је умешана у исти случај, изненада је умрла.

Многи Американци верују, на пример, да савезни судија Џон Рол није био случајна  масовне пуцњаве 2011-те већ да су ту пуцњаву „наредили“ утицајни људи који су желели да му се освете за казне које им је изрекао.

Шта тек рећи о Ендрјуу Брајтбарту, чувеном новинару и политичком активисти који је створио интернет медије попут Huffington Post и Breitbart и организовао америчку алт-десницу?

Он је у 43-ој својој години „изненада умро“ у фебруару 2012-те, али нико у то није поверовао. И зато што је патолог који је прегледао његово тело на сам дан објављивања резултата обдукције умро од тровања арсеником, а једини сведок Брајтбартове смрти изненада нетрагом нестао.

Репортери без граница су 2018. године сврстали Сједињене Државе међу пет земаља света које представљају највећу претњу по живот новинара.

http://fakti.org/media-menju/amerika-optuzuje-rusiju-za-navaljnog-i-skripalje-a-sampion-je-po-politickim-ubistvima

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар