Свијет

Амфилохије: У Подгорици тврде да се боре против Велике Србије, а устоличују Велику Албанију

„ТРОБОЈКА ЈЕ И ЗАСТАВА КРАЉА НИКОЛЕ ПЕТРОВИЋА, А КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ ТЕМЕЉ ЦРНЕ ГОРЕ“
  • Порицати тробојку, а представљати се за министра Црне Горе не спада у нормалне ствари. Пјесму „Тамо далеко“ пјева сва Европа. Бити против те пјесме у Црној Гори, и то у име Црне Горе, поставља питање која је то Црна Гора? То није моја и Црна Гора Петровића. То није Црна Гора, то је Монтенегро
  • Све оно што се чуло на Канли кули смета тој дружини која је пљунула на краља Николу и одрекли су се оних гробова за ослобођење Косова и Метохије 1912. и 1913. године и велико је питање докле ће ићи то одрицање... То је срамна прича о одрицању од Косова и Метохије и срећа је да је краљ Никола предао кључеве Дечана тадашњем митрополиту, а потом и патријарху Гаврилу Дожићу
  • ФАКТИ: Прерачунали су се монтенегрини. Мислећи да је то њихов топуз – ухватише се идентитета. Пустише са ланца историју. Никад Срби – па и да се сложе како никад ни око чега нису – не би могли да произведу антимонтенегринства колико већ досад произведоше монтенегрини-дукљани. Само напред, миловци! И у вама је наша снага!

МИТРОПОЛИТ црногорскоприморски господин Амфилохије оцијенио је да је кривична пријава министра културе Александра Богдановића, због хуманитарног концерта у Херцег Новом, свједочанство неразумља једног човјека, али и оних који су га поствили на то мјесто.

– То је свједочнство неразумља министра културе и то није култура, него њено порицање и некултура најгоре врсте. То није први пут од њега и то је знак његове необразованости, за шта је и доказ његов предлог да икону Богородице Филермосе стрпа у ону пећину. Све то показује да је он залутао у културу и поставља се питање ко је таквог човјека и поставио на то мјесто. Нека Бог да разума и њему, али и властима да нађу једног нормалног човјека да буде на тако значајном мјесту, рекао је митрополит за „Нови ТВ“.

Поводом заставе на коцерту, која је Богдановићу такође спорна, митрополит Амфилохије каже да је то црквена застава, а тробојка је и застава краља Николе Петровића.

– Порицати тробојку, а представљати се за министра Црне Горе не спада у нормалне ствари. Пјесму „Тамо далеко“ пјева сва Европа. Бити против те пјесме у Црној Гори, и то у име Црне Горе, поставља питање која је то Црна Гора? То није моја и Црна Гора Петровића. То није Црна Гора, то је Монтенегро. Све оно што се чуло на Канли кули смета тој дружини која је пљунула на краља Николу и одрекли су се оних гробова за ослобођење Косова и Метохије 1912. и 1913. године и велико је питање докле ће ићи то одрицање.

То је срамна прича о одрицању од Косова и Метохије и срећа је да је краљ Никола предао кључеве Дечана тадашњем митрополиту, а потом и патријарху Гаврилу Дожићу, а њих смо нашли код ногу Светога Петра. Дакле кључеви Метохије су у Цетињском манастиру, а они који се тога одричу одричу се изворне и праве Црне Горе. Они могу да раде шта хоће, али Косово и Метохија остају саставни дио Црне Горе, као што је то било од времена Војислављевића, Балшића, па све до Петровића. Косово и Метохија је темељ Црне Горе. Они који се свега тога одричу боре се против, како кажу, Велике Србије, али устоличују Велику Албанију, додао је митрополит.

Он је истакао да му је јављено да су недавно Шиптари упали и у манастир Бешку, али нијесу домаћи, него из Скадра и Америке.

– Упали су у храм тврдећи да је то њихово. Слично се догодило и у Свачу, сједишту Јована Владимира, јер и то они сматрају албанским и читав простор све до Бара. Њихов сународник из Остроса присваја и цркву на Румији, а Влада Црне Горе пријети да ће да сруши тај храм. Не разумијем у име чега они то хоће да руше, закључио је митрополит.

https://www.in4s.net/mitropolit-amfilohije-o-bogdanovicu-odrekli-se-kralja-nikole-ustolicuju-veliku-albaniju/

https://mitropolija.com/2019/08/15/mitropolit-amfilohije-nekultura-najgore-vrste-crnogorskog-ministra-kulture-video/

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар