Одабрано Свијет

Бајден: Нећу слати трупе у Украјину, ако Руси и Американци почну да пуцају једни на друге – то је светски рат

„НАДАМ СЕ ДА ЈЕ ПУТИН ДОВОЉНО ПАМЕТАН ДА ИЗБЕГНЕ АКЦИЈЕ КОЈЕ БИ НАШКОДИЛЕ АМЕРИКАНЦИМА“
  • После Стејт департмана, и Џо БАЈДЕН позвао Американце да одмах напусте Украјину, упозоривши их да би тамошња ситуација брзо могла да добије „лудачки обрт”
  • Израелски војни експерт Јаков КЕДМИ: „Знају ли уопште они који се сада јуначе у Украјини како данас ратује руски тенковски пук или тенковска дивизија? Имају ли бар представу са које удаљености пуцају и какву заштиту оклопа имају? Пада ли им на памет да неће бити рата на какав они рачунају? Да ће све бити знатно друкчије и по њих горе? И да ће се брзо завршити?“

ЏО Бајден је изјавио да неће слати трупе у Украјину, чак ни ради евакуације Американаца.

Објаснио је да ће, ако Американци и Руси почну да пуцају једни на друге, почети светски рат:

„Не постоји такав сценарио. Избио би светски рат када би Американци и Руси почели да пуцају једни на друге“.

Амерички председник је у интервјуу Ен-Би-Си – упитан који би сценарио могао да га подстакне да пошаље трупе да евакуишу Американце из Украјине – изразио уверење да је руски председник, Владимир Путин, довољно паметан да избегне акције које би нашкодиле Американцима ако ситуација око Украјине нагло ескалира.

Истовремено, Бајден је позвао Американце да одмах напусте Украјину, упозоривши их да би тамошња ситуација брзо могла да добије „лудачки обрт”.

Претходно је и Стејт департман дао сличну препоруку грађанима САД.

Украјинска војска је претходних недеља сконцентрисала половину свог састава  у Донбасу и редовно гранатира не само позиције војних снага ДНР и ЛНР.

Користи и турске ударне беспилотне летелице Бајрактар  и вишецевне ракетне бацаче „Смерч“ и „Ураган“.

Украјинци сада располажу и америчким противтенковским ракетама „Џевелин“ које су им САД испоручиле.

Израелски војни експерт Јаков Кедми изјавио је да ни те америчке (као ни сличне британске) ракете неће Украјини помоћи у рату са Русијом. Не само зато што су то (за модерне тенкове) прилично застарела оружја:

„Знају ли уопште они који се сада јуначе у Украјини како данас ратује руски тенковски пук или тенковска дивизија? Имају ли бар представу са које удаљености пуцају и какву заштиту оклопа имају? Пада ли им на памет да неће бити рата на какав они рачунају? Да ће све бити знатно друкчије и по њих горе? И да ће се брзо завршити?“

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/bajden-necu-slati-trupe-u-ukrajinu-ako-rusi-i-amerikanci-pocnu-da-pucaju-jedni-na-druge-to-je-svetski-rat

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар