Свијет

Бајден у Кијеву: Обећао Зеленском нових пола милијарде долара помоћи Украјини

НАГЛАСИО: САД САУ ОВДЈЕ ДА ОСТАНУ, НЕ ИДЕМО НИКУДА - ПОДРЖАВАЋЕМО ВАС КОЛИКО ТРЕБА
  • За време сусрета са Владимиром Зеленским изговорио: „ Годину дана касније, Кијев опстаје. И Украјина опстаје. Демократија опстаје“

АМЕРИЧКИ предсједник Џозеф Бајден обећао је данас додатних пола милијарде долара америчке помоћи Украјини, током састанка са украјинским предсједником Владимиром Зеленским у Кијеву, гдје је допутовао у ненајављену посјету.

– Годину дана касније, Кијев опстаје. И Украјина опстаје. Демократија опстаје – рекао је Бајден током састанка са Зеленским, који је одржан уочи годишњице од почетка руског напада на Украјину, преноси АП.

САД ће подржавати Украјину докле год то буде требало, рекао је амерички предсједник Џозеф Бајден током изненадне посјете Кијеву.

Он је на заједничкој конференцији за новинаре са Зеленским рекао да ће САД бити уз Украјину докле год треба.

– САД су овдје да остану. Ми не идемо никуда – рекао је Бајден.

Зеленски је Бајдену рекао да је његова посјета „изузетно важан знак подршке свим Украјинцима“.

Зеленски каже да је са Бајденом разговарао о оружју дугог домета, док је амерички предсједник рекао да ће Украјина добити нови пакет војне помоћи вредан 500 милиона долара који ће бити објављен у уторак.

Широм украјинске престонице данас су се огласиле сирене за ваздушну опасност, али за сада нема извјештаја о руским ракетним или ваздушним нападима.

Бајден је данас допутовао у ненајављену посјету главном граду Украјине.

Претходно су се појавиле гласине да ће у Кијев допутовати високи политички званичник, а многи су посумњали да је ријеч о предсједнику САД.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар