Одабрано Свијет

Бајден: Вашингтон треба да сарађује са Москвом јер је то у интересу САД

НАГЛАСИО ДА НИЈЕ ИСКОРИСТИО МОГУЋНОСТ ДА РУСИЈИ УВЕДЕ ЈОШ ОШТРИЈЕ САНКЦИЈЕ
  • „Ми смо две велике државе са значајним делом одговорности за глобалну стабилност. Председник Путин и ја имамо озбиљну одговорност за изградњу наших односа»
  • Председник САД признао у наступу у Белој кући који је био посвећен Русији:  Још увек разматрамо могућност наметања једностраних санкција пројекту гасовода Северни ток 2, али је то питање сложено.  Схватамо да би то погађало и интересе наших савезника у Европи

АМЕРИЧКИ лидер Џо Бајден потврдио је да је позвао Владимира Путина да се овога лета састану у Европи.

„Када сам разговарао са председником Путином, изразио сам уверење да су лични, непосредни контакти међу нама били веома важни јер би омогућили и ефикасније односе. Сагласио се са овим» – рекао је Бајден, посветивши Русији свој наступ у Белој кући.

Нагласио је да Вашингтон треба да сарађује са Москвом јер је то у интересу САД.

Додао је да намерава да се односи према Русији одговорно јер је сигуран да и руски лидер «дели исту позицију»:

„Ми смо две велике државе са значајним делом одговорности за глобалну стабилност. Председник Путин и ја имамо озбиљну одговорност за изградњу наших односа».

Бајден је напоменуо да је могао да уведе још оштрије санкције против Русије, али да ту могућност није желео да искористи.

„Јасно сам рекао председнику Путину да бих могао да одем и даље, али сам одлучио да то не чиним. Одабрао сам пропорционалност».

Додао је да америчка администрација још увек разматра могућност наметања једностраних санкција пројекту гасовода Северни ток 2, али и признао да то питање сматра сложеним и да схвата да би то погађало и интересе савезника Вашингтона у Европи.

Подсетио је да се дуго противио Северном току 2:

„То питање је и даље у игри“.

http://fakti.org/globotpor/bajden-vasington-treba-da-saradjuje-sa-moskvom-jer-je-to-u-interesu-sad

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар