Одабрано Свијет

Бајденов кандидат за министра одбране машта о потапању целе ратне флоте Кине за 72 сата

КИНА ПРОТЕРАЛА АМЕРИЧКИ РАЗАРАЧ USS MUSTIN ИЗ СВОЈИХ ТЕРИТОРИЈАЛНИХ ВОДА

Мишел Флурној

  • Huffington Post: „Мишел Флурној, коју многи сматрају Бајденовим министром одбране САД, недавно је написала – иако сукоб није у интересу Сједињених Држава и Кине – да америчке војне снаге и њихови партнери треба да се баве `цртањем` таквих ратова. Са задатком да обезбеде да цела кинеска ратна флота  буде потопљена у року од 72 сата“

ВОЈНИ врх Кине саопштио је да је његова ратна морнарица `испратила` амерички ракетни разарач који је повредио територијалне воде НРК у близини зоне војне вежбе у Јужном Кинеском мору.

Портпарол оружаних снага Кине – пуковник Ли Хуамин прецизирао је  да је амерички ракетни разарач USS Mustin ушао у кинескец воде у близини Парселских острва.

Према његовим речима, надлежна кинеска поморска команда је амерички разарач `испратила` ангажовањем војних бродова и авиона.

Кинеска морнарица је поред тих острва извела ракетна гађања, а Пентагон оценио да тиме „дестабилизује ситуацију у региону“.

Око Парселских острва се гложе Кина и Вијетнам, а на делове Јужног Кинеског мора право полажу и Филипи ни и Малезија.

Међутим, ово ускоро може постати тек ситни инцидент које се више нико неће сећати. Поготово ако 3. новембра за председника САД буде изабран демократа Џо Бајден.

Анализирајући перспективе америчке политике према Кини за „Бајденове ере“, Huffington Post – који ниако не може бити оптужен да није наклоњен Демократској партији САД – објавио је:

„Бајденово спољнополитичко окружење допушта потенцијално агресивнији приступ Кини. Мишел Флурној, коју многи сматрају Бајденовим министром одбране САД, недавно је написала – иако сукоб није у интересу Сједињених Држава и Кине – да америчке војне снаге и њихови партнери треба да се баве `цртањем` таквих ратова. Са задатком да обезбеде да цела кинеска ратна флота – буде ли потребно – буде потопљена у року од 72 сата“.

Притом је упозорила да Кина остаје све сигурнија у себе зато што мисли да је Вашингтон слаб.

Бајденов саветник за националну безбедност, Џејк Саливен, такође је јавно позвао на интензивирање морнаричких вежби САД у водама поред Кине.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/bajdenov-kandidat-za-ministra-odbrane-masta-o-potapanju-cele-ratne-flote-kine-za72-sata

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар