Свијет

Бела кућа објавила транскрипт разговора Трамп-Зеленски – није било притиска и уцењивања

НЕЈАСНО ХОЋЕ ЛИ ДЕМОКРАТЕ ЗАУСТВАИТИ ТЕК ПОКРЕНУТУ ИМПИЧМЕНТ-ИСТРАГУ
  • Трамп Зеленског прво замолио да помогне да се дође до истине поводом истраге коју је водио специјални тужилац:„Желео бих да нам учините (ту) услугу зато што је моја земља много шта (због те истраге) преживела… Сва та лудорија се завршила веома лошом игром човека којег зову Роберт Милер. Некомпетентном игром. Али, говоре да је много шта у његовој истрази имало почетак у Украјини. Ви треба да учините све што можете да ту ствар разјасните“
  • Џоа Бајдена и његовог сина Хантера у разговору је `увезао` овако: „Има много разговора о Бајденовом сину, о томе да је Џо Бајден утицао да буде обустављена истрага против компаније његовог сина у Украјини. Многи желе да сазнају (шта је ту истина). Зато би било одлично све што бисте могли да урадите са (нашим) државним тужиоцем (Вилијамом баром). Бајден је почео да се хвали да је зауставио судски процес, па би било добро да видите о чему се ту ради“

НА САЈТУ Беле куће појавио се транскрипт  јулског телефонског разговора Доналда Трампа са председником Украјине Владимиром Зеленским који демократе желе да искористе за покретање процедуре одстрањивања шефа државе од власти.

До разговора је дошло 25-ог јула, а потрајао је равно пола сата.

Међутим, Трампови противници ће бити разочарани: он током разговора уопште није покретао питање финансијске помоћи САД Украјини. Јер, они су последњих дана тврдили и да јесте и да је њоме уцењивао Зеленског да помогне у расветљавању деловања у Украјини Џоа Бајдена и његовог сина Хантера.

Амерички лидер је рекао украјинском колеги да САД много чине за његову земљу:

„Улажемо више напора, а и времена (да вам помогнемо), много више него европске земље. Оне су дужне да вам више помажу него што су досад чиниле. Немачка за вас безмало ништа не чини“.

Зеленски се сагласио и рекао председнику САД  да је „понешто украо од њега“ јер он има намеру да „исуши кијевску мочвару“.

Трамп је Бајдена поменуо само једном, рекавши да би било добро ако би Зеленски „изучио случај Бајден“.

Зеленски је од САД затражио „додатне информације о тој теми“ да би Украјина могла да обави истрагу.

Још је додао: „Суштина истраге у том случају за нас је у утврђивању шта је правда, па ћемо се тиме позабавити“.

Обећао је да ће „помоћи у вођењу истраге“.

Трамп је Зеленског прво замолио да помогне да се дође до истине поводом истраге коју је водио специјални тужилац Роберт Милер:

„Желео бих да нам учините (ту) услугу зато што је моја земља много шта (због те истраге) преживела… Као што сте видели, сва та лудорија се завршила веома лошом игром човека којег зову Роберт Милер. Некомпетентном игром. Али, говоре да је много шта у његовој истрази имало почетак у Украјини. Ви треба да учините све што можете да ту ствар разјасните“.

Зеленском је потом рекао и да би волео да државни тужилац Вилијам Бар и адвокат Руди Ђулијани са представницима украјинске власти размотре „ситуацију око Бајденовог сина који ради (послује) у Украјини“:

„Има много разговора о Бајденовом сину, о томе да је Џо Бајден утицао да буде обустављена истрага против компаније његовог сина у Украјини. Многи желе да сазнају (шта је ту истина). Зато би било одлично све што бисте могли да урадите са (нашим) државним тужиоцем. Бајден је почео да се хвали да је зауставио судски процес, па би било добро да видите о чему се ту ради… Сматрам да је ово што он говори ужасно“.

Зеленски је обећао да ће се случајем млађег Бајдена позабавити нови државни тужилац Украјине.

Трамп, као што се види, финансијску помоћ Украјини није ни покушао да искористи за вршење притиска на Зеленског поводом послова у Украјини Бајдена и његовог сина. 

Медији америчке дубоке државе тврдили су протеклих дана да је чак осам пута у том смислу уцењивао Зеленског и да је то била „тема трговине међу њима“.       

Спикерка Представничког (доњег) дома Конгреса САД – демократкиња Ненси Пелоси – објавила је да његови надлежни одбори започињу истрагу  која треба да утврди постоје ли Трампова огрешења о законе и функцију шефа државе која би била основ за импичмент.

Притом је навела да је „окидач“ за покретање истраге био управо Трампов телефонски разговор са Зеленским.

http://fakti.org/alter-america/bela-kuca-objavila-transkript-razgovora-tramp-zelenski-nije-bilo-pritiska-i-ucenjivanja

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар