Video Odabrano Svijet

Berlin Varšavi: Nije važno da li je Navaljni otrovan – rat je, a u ratu su svi metodi dobri

BELORUSIJA OBJAVILA AUDIO-SNIMAK KOJI JE LUKAŠENKO NAJAVIO MIŠUSTINU
  • „Predstavnik Varšave“ (ceo razgovor bio na engleskom)  priznao da destabilizacija Belorusije ne ide baš najbolje, budući da se Lukašenko pokazao kao tvrd orah: «Oni su profesionalci i organizovani su. Jasno je da ih Rusija podržava. Državni zvaničnici i vojska su lojalni predsedniku. Ali, radimo. O ostalom kad se budemo videli, a ne preko telefona»

BELORUSKA državna televizija objavila je snimak razgovora «Berlina i Varšave» o situaciji sa trovanjem blogera Alekseja Navaljnog, glavnog američkog opozicionara u Moskvi preko kojeg je Vašington već pokušavao da izvede obojenu revoluciju u Rusiji.

„Predstavnik Berlina“ se nikome u Berlinu obraća sa «Nik» i pita kako se razvijaju stvari sa Navaljnim.

«Nik» odgovara: „Kao da sve ide po planu. Materijali o Navaljnom su spremni. Biće prebačeni u administraciju kancelarke. Čekamo njenu izjavu».

„Predstavnik Varšave“ pita: «Da li je potvrđeno trovanje Navaljnog?»

«Predstavnik Berlina“ u uzvraća: „Slušaj, Majk, u ovom slučaju to nije toliko važno. Rat je, a u ratu su svi metodi dobri.“

Slede reči „predstavnika Varšave“: „Moramo da odvratimo Putina od zabadanja nosa u poslove Belorusije… Najefikasniji način je da ga utopimo u probleme Rusije, a takvih je mnogo! Štaviše, u bliskoj budućnosti mu predstoje izbori. Po regionima Rusije».

Sagovornik iz Berlina ga je uverio da se „upravo na tome i radi“.

Upitao je «Varšavu»: «Kako vam idu stvari u Belorusiji?»

„Predstavnik Varšave“ je priznao da destabilizacija Belorusije ne ide baš najbolje, budući da se „predsednik Lukašenko pokazao kao tvrd orah“.

«Oni su profesionalci i organizovani su. Jasno je da ih Rusija podržava. Državni zvaničnici i vojska su lojalni predsedniku. Ali, radimo. O ostalom kad se budemo videli, a ne preko telefona».

Na postojanje ovog snimka je beloruski lider Aleksandar Lukašenko u Minsku u minuli četvrtak upozorio ruskog premijera Mihaila Mišustina.

fakti.org/quo-vadis-orbi/berlin-varsavi-nije-vazno-da-li-je-navaljni-otrovan-rat-je-a-u-ratu-svu-svi-metodi-dobri

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar