Одабрано Свијет

Бивши лекар Беле куће: Бајденово ментално стање се погоршава, брзо ће морати да `абдицира`

РОНИ ЏЕКСОН БРИНУО ЈЕ О ЗДРАВСТВЕНОМ СТАЊУ БАРАКА ОБАМЕ И ДОНАЛДА ТРАМПА
  • Пред камерама Fox News рекао: „Са тим човеком (Бајденом) се нешто озбиљно догађа. Мислим да ће се или сам повући или ће га наговорити да се повуче у блиској будућности због медицинских проблема. У крајњем случају, да ће морати да користе 25. амандман да га се ослободе већ сада“
  • У мају су званичници Беле куће објавили да ће Бајден касније ове године проћи комплетан медицински преглед

МЕНТАЛНО здравље председника Џоа Бајдена погоршава се са сваким даном, о чему сведоче и његова недавна телевизијска гостовања, па ће ускоро бити принуђен да напусти функцију због „ограничених когнитивних способности“, изјавио је конгресмен и бивши лекар Беле куће Рони Џексон.

Како је објаснио The Hill, Џексон је учествовао у програму Fox News у којем се разговарало о недавном интервјуу са америчким лидером. Водитељ програма Шон Ханити критиковаo је Бајденове одговоре на питања, називајући их „потпуно неразумљивим“, притом је сугерисао да се ментално здравље шефа државе погоршава.

Уследило је његово питање Џексону: „Доналд Трумп је прошао когнитивни тест. Тачно је одговорио на свих 30 питања. Чуо сам да је то веома тежак тест. Мислим да Бајден то није могао проћи. Да ли се таква процена може сматрати поштеном с обзиром на оно што примећујемо?.

Рони Џексон (десно) са бараком Обамом

„Тако је, Шоне, и то говорим од почетка. Кажем да се нешто догађа. То сам рекао и кад је Џо Бајден још био кандидат и рекао сам да ће се ствари само погоршавати. Тренутно гледамо како се то догађа пред нашим очима – одговорио је Џексон.

Нешто касније је додатно указао:

„Са тим човеком (Бајденом) се нешто озбиљно догађа. Мислим да ће се или сам повући или ће га наговорити да се повуче у блиској будућности због медицинских проблема. У крајњем случају, да ће морати да користе 25. амандман да га се ослободе већ сада“.

Поред тога, конгресмен Џексон је на Твитеру објавио видео Бајденовог говора. Са пропратним речима:

Са Доналдом Трампом

„Потпуно је уздрман! Његове когнитивне способности треба одмах истестирати!

У јуну је Џексон, који је био лекар Беле куће за време Трампа и Обаме, послао писмо у којем се Бајден позива да прође когнитивни тест како би доказао да је довољно ментално способан да буде председник САД. Његов предлог подржали су бројни републиканци.

У мају су званичници Беле куће објавили да ће Бајден касније ове године проћи комплетан медицински преглед.  

Обећали су да ће резултате објавити одмах потом.

http://fakti.org/alter-america/bivsi-lekar-bele-kuce-bajdenovo-mentalno-stanje-se-pogorsava-brzo-ce-morati-da-abdicira

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар