Главно Свијет

Бивши Трампов љекар: Нисам ја написао извјештај да је његово здравље `савршено`

ОТКРИО ДА МУ ЈЕ ТАЈ ИЗВЈЕШТАЈ ИЗДИКТИРАО АКТУЕЛНИ ПРЕДСЈЕДНИК САД
  • Исту дијагнозу је од ријечи до ријечи у јануару ове године поновио садашњи љекар Беле куће Рони Џексон, пошто је први пут прегледао Доналда Трампа

НЕКАДАШЊИ лични љекар Доналда Трампа – Харолд Борнстин – рекао је да му је Трамп, у време док је био кандидат за предсједника САД, „издиктирао“ извјештај који његово здравље представља као савршено.

„Трамп је у цјелости диктирао тај извештај. Ја га нисам писао“, рекао је јуче Борнстин за Си-Ен-Ен.

Званичници из Трампове предизборне кампање су у децембру 2015. објавили текст тог љекара у којем пише да „недвосмислено може потврдити да ће Трамп, ако буде изабран, бити најздравији човјек икада изабран за предсједника“ САД.

Борнстин је неколико мјесеци касније рекао да је тај текст написао на брзину, док га је чекао Трампов аутомобил.

Он је јуче такође потврдио да су у фебруару 2017, неколико дана пошто је за „Њујорк тајмс“ рекао да Трамп узима лијекове за раст косе, три човјека блиска Трампу дошла у његов кабинет и однијела све предсједникове картоне.

„Остали су 25 минута, пола сата. То је био прави хаос“, рекао је Борнстин (70), и додао да се осјећао „нападнуто, уплашено и тужно“.

Он је за двојицу од тих људи рекао да су Трампов тјелохранитељ Кит Шилер и адвокат „Организације Трамп“ Алан Гартен.

Борнстин је у септембру 2016, када је демократска кандидаткиња Хилари Клинтон с кашњењем открила да има упалу плућа, рекао да је Трамп „одличног здравља“.

Такву дијагнозу је од ријечи до ријечи у јануару ове године поновио садашњи љекар Беле куће Рони Џексон, пошто је први пут прегледао Трампа.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар