Свијет

Човић у Загребу: У БиХ постоје и напади на хрватски народ у цјелини и његове симболе

УКАЗАО И НА ГОВОР МРЖЊЕ ПРОТИВ ХРВАТА И НАПАДЕ НА КАТОЛИЧКУ ВЈЕРУ
  • Лидер ХНС наступио на конференцији амбасадора, генералних конзула, конзула и војних изасланика Хрватске. Разговарано о улози Хрватске и њених представника у свијету, те о положају Хрвата изван Хрватске

ПРЕДСЈЕДНИК Хрватског народног сабора /ХНС/ БиХ Драган Човић упозорио је данас у Загребу на запаљиву реторику у БиХ, говор мржње и нападе усмјере не само на легитимне представнике хрватског народа, него и на хрватски народ у цјелини, католичку вјеру и хрватске симболе.

Из ХНС-а је саопштено да је Човић данас у Загребу учествовао на конференцији амбасадора, генералних конзула, конзула и војних изасланика Хрватске. Окупљени високи званичници разговарали су о улози Републике Хрватске и њених представника у свијету, те о положају Хрвата изван Хрватске.

Човић, који је и замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ, обратио се окупљенима током посебне панел расправе, на којој је говорио о односима БиХ и Хрватске, те досадашњој и планираној сарадњи.

Он је информисао окупљене о озбиљним проблемима са којима се БиХ, а посебно хрватски народ сусреће упркос свом уставном статусу у највећој политичкој кризи након Дејтона, додаје се у саопштењу.

Човић је у том свјетлу истакао да је битно користи учтив језик дипломатије преносећи истину о актуелној ситуацији у БиХ, те подизати свијест о алармантним политичким агендама које зазивају урушавање Споразума који је БиХ донио мир, наводе из ХНС-а.

„Измјене Изборног закона су назначене као приоритет и основа формирања власти након октобарских избора, али и повратак помирења између бошњачког и хрватског народа у БиХ“, навео је Човић.

Човић је на маргинама конференције одржао радне састанке са високим званичницима са којима је разговарао о тренутној ситуацији у БиХ и потребним корацима за остварење напретка и заштите хрватског народа.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар