Свијет

Да ли је Војска Црне Горе са неких мјеста уклонила своје припаднике српске националности?

ИН4С: РЕЧЕНО ИМ – БЕЗ ПОСЕБНОГ ОБРАЗЛОЖЕЊА - ДА НЕ ДОЛАЗЕ НА ПОСАО „ДО ДАЉЕГ“
  • Министар одбране Предраг БОШКОВИЋ  тврди да се то није догодило: „У ВЦГ ће увијек бити мјеста за све нације и религије,за оне који ову државу доживљавају као своју и немају резервну, који ће увијек стати у одбрану своје државе. Небитна је нација и религија, већ само однос према држави

ПОСЛИЈЕ хапшења свештенства Српске Православне Цркве на челу са епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем, црногорска власт је одлучила да се обрачуна и са професионалним припадницима Војске Црне Горе српске националности, објавио је портала Ин4с.

Пренио је да су сви војници српске националности, који су били распоређени на дужностима обезбјеђења војних објеката и магацина, широм Црне Горе, усмено обавијештени –  без икаквог образложења да не долазе на посао до даљег.

Ријеч је о дужностима која се обављају уз обавезно ношење задуженог наоружања и муниције. Они су, на тај начин, разоружани и послати кући, а на њихово мјесто су наводно дошли припадници Војске Црне Горе црногорске и бошњачке националности.

Медији наводе и да је министар одбране Предраг Бошковић, у више наврата, упутио директиву старешинама да утичу по дубини на оне припаднике Војске Црне Горе који се изјашњавају као Срби, да промјене своју националну припадност уколико не желе да буду одстрањени из службе.

Министар Бошковић је негирао данас писање појединих медија у Црној Гори да су припадници српске националности добили отказе.

Бошковић тврди да нико у Војсци Црне Горе није добио отказ због српске националности, пренио је подгорички портал ЦдМ.

Он је рекао да су исте или сличне дезинформације пласиране у свим претходним годинама на порталу Спутњик и српским медијима.

„Оно што сам тада, поручујем и сада: да ће у ВЦГ бити мјеста за све нације и религије, оне који ову државу доживљавају као своју и немају резервну, који ће увијек стати у одбрану своје државе. Небитна је нација и религија, већ само однос према држави“, рекао је Бошковић.

Дио црногорских медија објавио је да су поједини припадници ВЦГ подобијали отказе, због сумње да би у случају већих нереда могли да се окрену против државе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар