Свијет

Демократе покрећу конгресну истрагу за одстрањивање Трампа од власти

КОНТРИРАЈУЋИ, ТРАМП ОДОБРИО ДА У ЦЈЕЛИНИ БУДЕ ОБЈАВЉЕН ЊЕГОВ РАЗГОВОР СА ЗЕЛЕНСКИМ
  • Спикерка Представничког дома Ненси ПЕЛОСИ: Притисак на Зеленског је издаја државних интереса САД и издаја избора за шефа државе. Поступци председника су и досад кршили Устав… и он мора одговарати. Нико није изнад закона. Објављујем покретање службене истраге у поступку импичмента
  • Доналд ТРАМП: Ово је наставак Највећег Рушилачког Лова на Вјештице свих времена… Видјећете да је мој разговор са Зеленским био веома пријатељски и апсолутно умјесан. Није било никаквог притиска, нити било каквог – за разлику од Џоа Бајдена и његовог сина – „услуга за услугу“
  • Демократама је потребна `представа` која може смањити Трампове изборне шансе 2020-те јер добро знају да импичмент није могућ с обзиром на то да републиканци имају већину у Сенату САД. А без гласања сенатске већине „за“ нема импичмента

СПИКЕРКА Представничког дома Конгреса САД, демократкиња Ненси Пелоси, прогласила је покретање званичне истраге чији циљ ће бити – утврђивање да ли је у дјеловању шефа државе, Доналда Трампа, било огрешења због којих би требало покренути процедуру његовог одстрањивања од власти (импичмент).

Пелоси и остале демократе, иза којих је „дубока држава“, сматрају да се могу „закачити“ да оптужбу да је Трамп – да би себи олакшао реизбор у новембру наредне године – од Владимира Зеленског, предсједника Украјине, у јулу тражио да истражи тамошње активности сина његовог вјероватног главног изборног ривала Џоа Бајдена који је наводно (и преко сина) имао привилегије у пословању са Украјином.

Уз тврдњу да је Трамп вршио притисак на Зеленског, Пелоси је оцијенила да је то издаја државних интереса САД и издаја избора за шефа државе.

Додала је да су поступци предсједника и досад кршили Устав…и он мора одговарати“. Нагласила је притом: „Нико није изнад закона. Објављујем да Представнички дом покреће службену истрагу у поступку импичмента.

Трамп је на то одреаговао твитом из Уједињених нација да његове тамошње контакте са страним лидерима „демократе намјерно руше и понижавају својим смећем од вијести о лову на вјештице. То је тако лоше за нашу земљу!“.

Демократама је потребна `представа` која може смањити Трампове изборне шансе 2020-те јер добро знају да импичмент није могућ с обзиром на то да републиканци имају већину у Сенату САД.

А без гласања сенатске већине „за“ нема импичмента.

Вјероватно и због парирања потезу демократске већине у Представничком дому, Трамп је објавио да је одлучио да дозволи да буде објављен интегрални (нередиговани) стенограм његовог јулског разговора са Зеленским.

Објављивање је најавио за 25-ти септембар. Па указао:

„Видјећете да је то био веома пријатељски и апсолутно умјесан разговор. Није било никаквог притиска, нити било каквог – за разлику од Џоа Бајдена и његовог сина – „услуга за услугу“.

Трамп је процедуру коју је најавила Пелоси окарактерисао као „наставак Највећег Рушилачког Лова на Вјештице свих времена“.

Лист The Wall Street Journal бојавио је да је Трамп од Зеленског осам пута тражио помоћ у истрази онога што су у тој земљи чини Бајден и његов син Хантер..

http://fakti.org/alter-america/demokrate-pokrecu-kongresnu-istragu-za-odstranjivanje-trampa-od-vlasti

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар