Одабрано Свијет

Демократе затражиле од Пенса да Конгресу САД достави „Трампове украјинске документе“

ПРЕДСЕДНИК САД КОНТРИРАО САХТЕВОМ ДА ПРЕДСТАВНИЧКИ ДОМ ГЛАСА О ПРОЦЕДУРИ ИМПИЧМЕНТА

Мајк Пенс и Доналд Трамп

  • Правницима Беле куће дао још задатак да проуче и предложе да ли администрација треба да се потчини захтевима Представничког дома – у оквирима импичмент-истраге – или да те захтеве игнорише. У обраћању новинарима испред Беле куће, рекао је:„То треба да реше наши правници. А они говоре да никада нису видели ништа нечасније и неправедније. Моје је мишљење: неправедније него према било коме другом“
  • Објавио да од Кине неће тражити да поведе истрагу против Џоа Бајдена и његовог сина Хантера

ПОЈАВИЛА се нова `тачка кључања` у америчком политичком грађанском рату новог типа.

Демократе – које у Представничком (доњем) дому Конгреса имају већину од 18 гласова – затражиле су од потпредседника САД Мајка Пенса да конгресменима достави „украјинске документе“.

Притом су се позвали на „започету процедуру импичмента“ шефа државе Доналда Трампа. И одредили му крајњи рок: до 15. октобра 2019-те.

Пенс демократама још није одговорио, а Трамп – индиректно јесте.

Изјавио је да је правницима Беле куће поверио да „оповргну опружбе да је вршио притисак на председника Украјине Владимира Зеленског“.

Открио је да им је дао још један задатак: да проуче и предложе да ли да се администрација потчини захтевима Представничког дома – у оквирима импичмент-истраге – или да те захтеве игнорише.

У обраћању новинарима испред Беле куће, рекао је:

„То треба да реше наши правници. А они говоре да никада нису видели ништа нечасније и неправедније. Моје је мишљење: неправедније него према било коме другом. Ја сам председник државе већ безмало три године и ја кроз све ово пролазим те три и по године. То је практично постало део мог свакодневног живота“.

Трамп је додао да ће Бела кућа спикеру Представничког дома – Ненси Пелоси – упутити писмо са захтевом да се у том дому гласа о процедури импичмента.

Њему је то гласање потребно да би знао ко од демократа евентуално не подржава импичмент. А републиканцима би дало прилику да се боље припреме за импичмент-истрагу и утицање на њен исход.

Трамп је пре два дана рекао да очекује да Кина поведе истрагу против Џоа Бајдена и његовог сина Хантера. Сада, међутим, наглашава да закеучивање новог трговинског споразума са Кином неће тиме условљавати. Још је додао:

„Закључићу са Кином споразум који неће имати никакве везе са политиком, поготово са Бајденом. А зашто бих то чинио. Ја уопште не сматрам да он има шансе да постане председнички кандидат Демократске партије“.

http://fakti.org/alter-america/demokrate-zatrazile-od-pensa-da-kongresu-sad-dostavi-trampove-ukrajinske-dokumente

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар