Одабрано Свијет

Демократе Трампу спремају нови импичмент да би га онемогућили да се кандидује 2024.

СПРЕМАЈУ ПОЛИТИЧКУ ОПТУЖНИЦУ У КОЈОЈ ЋЕ ЦЕНТРАЛНА ТАЧКА БИТИ: ПОДСТИЦАЊЕ НА ПОБУНУ
  • „Импичмент предсједника 12 дана прије краја његовог мандата само ће продубити подјеле у земљи“, упозорио је лидер републиканске мањине у Представничком дому Кевин МекКарти

ДОНАЛД Трамп и његов виши саветник и зет Џаред Кушнер обраћају се савезницима у Конгресу САД и подстичу их да спријече могући поступак импичмента – ово је објавио антитрамповски дневни лист The Washington Post.

Позивајући се на „сопствене изворе“, исти лист наглашава да је „тренутно нејасно да ли су напори Трампа и Кушнера резултирали успјехом“.

Мала група републиканаца у међувремену је писмом позвала Џоа Бајдена да спријечи импичмент.

Прес-служба Демократске партије подсјетила је на Бајденове ријечи да одлуку о могућем опозиву актуелног америчког лидера треба да донесу законодавци у Конгресу САД.

Лидер републиканске већине у Сенату (горњем дому Конгреса САД) – Мич МекКонел објавио је меморандум у вези са могућим опозивом којим је колеге из странке обавијестио да ће дом почети засједања тек 19. јануара. А то у суштини значи да расправа оимпичменту у Сенату, ако до ње уопште дође, може почети након што Трамп напусти Бијелу кућу.

Демократе импичментом желе да „убију два зеца“.

Да почисте „Путиновог агента“ и да му – што је за њих много важније – забране да се (2024-те) поново кандидује за шефа државе.

„Импичмент предсједника 12 дана прије краја његовог мандата само ће продубити подјеле у земљи“, упозорио је лидер републиканске мањине у Представничком дому Кевин МекКарти.

Упркос томе, демократе ће до 12. или 13. јануара имати спремне „папире“ за покретање импичмент-процедуре.

Све ће бити засновано на оптуживању Трампа да је своје присталице 6. јануара „подстицао на побуну“.

http://fakti.org/alter-america/demokrate-zele-da-preko-impicment-procedure-trampu-zabrane-da-se-kandiduje-2024

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар