Одабрано Свијет

`Десант` десетина западних дипломата на московски суд који одлучује о слању Наваљног у затвор

ЗАХАРОВА ИХ УПОЗОРИЛА ДА СЕ САМИМ ПРИСУСТВОМ У ТОМ БРОЈУ МИЈЕШАЈУ У УНУТРАШЊЕ СТВАРИ РУСИЈЕ
  • Државни тужилац Русије Федерална служба за издржавање казни траже да (главни амерички опозиционар у Русији) Алексеј Наваљни буде послат на издржавање 3,5 године затвора јер се током 2020-те, током издржавањља условне осуде, чак седам пута није (почетком мјесеца) јављао полицији
  • Најпознатији и најутицајнији руски тв-коментатор Владимир Соловјов оцијенио је: Овакво интересовање запаних дипломата за Наваљног сугерише да је он њихова клијент. Зато помно прате његову судбину. Ово није први пут да се западни амбасадори састају са њим
  • Сам Наваљни, узевши ријеч, покушао да оптужи Владимира Путина: „Мене, ево, онемогућавају да ни корак по Русији не да начиним као слободан човјек. Иза свега стоје мржња и страх једног човјека који живи у бункеру. Зато што сам га смртно увриједио тиме што сам преживио тровање“

ДРЖАВНИ тужилац Русије Јекатерина Фокина подржао је захтев Федералне службе за издржавање казни да Алексеј Наваљни буде послат на 3,5 године у затвор.

Подсјетила је да је Наваљни једини човјек у Русији који је два пута осуђиван на условне затворске казне.

Главни амерички опозиционар у Русији други пут је осуђен условно на 6,5 година затвора, а пошто се током 2020-те седам пута није почетком мјесеца јављао полицији – сада се суочио са захтјевом да због преваре против фирме „Ив Роше“ буде отпремљен у прави затвор.

На засједање суда сјатило се неколико десетина западних дипломата. У толиком броју да их је портпаролка Министарства иностраних послова РФ, Марија Захарова, упозорила да сам њихов долазак у том броју представља мијешање у унутрашње ствари земље.

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, позвао је западне амбасаде и дипломате да се чувају мијешања у ствари Руске Федерације.

У Москви су се већ чули коментари у стилу да Американци било кога из руске амбасаде у Вашингтону не би пустили на суђење било којем грађанину САД.

Најпознатији и најутицајнији руски тв-коментатор Владимир Соловјов оцијенио је:

Овакво интересовање запаних дипломата за Наваљног сугерише да је он њихова клијент. Зато помно прате његову судбину. Ово није први пут да се западни амбасадори састају са њим. И није први пут да присуствују разним судским рочиштима која се тичу Наваљног.

Према његовим ријечима, све што се догађа око Наваљног изгледа као дио планиране операције, али изостаће посљедице на које Запад рачуна“.

Сам Наваљни је, узевши ријеч, покушао да оптужи Владимира Путина:

„Мене, ево, онемогућавају да ни корак по Русији не начиним као слободан човјек. Иза свега стоје мржња и страх једног човјека који живи у бункеру. Зато што сам га смртно увриједио тиме што сам преживио тровање“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар