Свијет

ДФ: Спремамо блокаду Црне Горе ако дође до издаје народне воље

„НАШ СТАВ О ПАКТИРАЊУ СА МИЛОМ НЕЋЕ ПРОМИЈЕНИТИ НИ ПРИТИСЦИ НИ СТРАНЕ АМБАСАДЕ“
  • Лидери Демократског фронта упозорили да ће сваког чиниоца из постојеће парламентарне већине, који се буде одлучио за било који вид мањинске или коалиционе сарадње с ДПС-ом, третирати као обичног преваранта и сателита Мила Ђукановића

ДЕМОКРАТСКИ фронт (ДФ) саопштио је данас да је интензивирао активности, које за циљ имају блокаду Црне Горе, као ванинституционални модел борбе против, како наводе, „издаје изборне воље од 30. августа 2020. године“.

ДФ је у саопштењу поновио да ће било који представник српског народа, који у овом тренутку буде ушао у владу коју подржава ДПС, бити означен као национална срамота и отпадник, преноси РТЦГ.

Челници ДФ-а обављају разговоре са предсједницима општинских одбoра како би та акција, како кажу, „уразумила све оне који су планирали да склопе издајнички аранжман с ДПС-ом“.

ДФ је истовремено упозорио све који су се одлучили на прекрајање изборне воље да алиби за то не траже у, како наводе, „срамним подметачинама о ДФ-у, које се ових дана пласирају на страначким кружоцима наших још коалиционих партнера из парламентарне већине“.

Додају да ће сваког чиниоца из постојеће парламентарне већине, који се буде одлучио за било који вид мањинске или коалиционе сарадње с ДПС-ом, третирати као, како наводе, „обичног преваранта и сателита Мила Ђукановића“.

ДФ наглашава да није нити ће бити дио било каквих закулисних договора са ДПС-ом и да ће учинити све да кроз ванинституционално дјеловање с народом заустави сваки покушај преваре.

– Јер, једини договор, који имамо, јесте онај што је склопљен с народом, који нам је дао подршку и повјерење. И сваком треба да буде јасно да не постоји тај вид притиска, нити инструкције из западних амбасада, које би нас могле присилити да промијенимо наш став према срамном пактирању с Милом Ђукановићем, које се најављује – кажу из тог савеза.

ДФ наводи да оптужбе да ће тај савез у будућој мањинској Влади имати најмање четири министра, а која ће, како наводе, бити маскирана под фирмом неког другог политичког субјекта који иде с ДПС-ом, доживљава само као завршну фазу „параноје и разуздане политичке деструкције“.

ДФ додаје да је њихова спремност за договор у оквиру парламентарне већине и даље отворена опција и да нема разумијевања за било кога ко не жели да разговара на ту тему.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар