Одабрано Свијет

Ђукановић: Не повлачим се из политике, а Црна Гора је моја цјеложивотна адреса

ИЗЈАВИО ДА ЈЕ ДЕЗИНФОРМАЦИЈА ДА ЋЕ СЕ ПРЕСЕЛИТИ У УЈЕДИЊЕНЕ АРАПСКЕ ЕМИРАТЕ У КОЈИМА „ИМА ПРИЈАТЕЉЕ“
  • „А ако би се којим случајем одлучио да (бављењу политиком) додам још неки посао из бизниса, е онда је то могућност да се не селите из Црне Горе, него да живите мало динамичније и да будете и на оним адресама у свијету у којим би се тај бизнис развијао“

ОДЛАЗЕЋИ предсједник Црне Горе Мило Ђукановић објавио је да се не повлачи из политике.

– Не повлачим се из политике, живот сам посветио развоју Црне Горе – рекао је Ђукановић одговарајући на питања новинара на посљедњој конференцији за новинаре у предсједничком мандату одржаној у Резиденцији на Цетињу.

Додао је: „Од чега да се повлачим…Ја сам живот посветио ЕУ-развоју Црне Горе. Ја сам одговоран грађанин и наставићу да у том својству подржавам ту политику. Све што буде требало тој политици и тој кампањи – од мене ће имати, рекао је Ђукановић, који је дуже од три деценије био на власти са Демократском партијом социјалиста.

Након пораза на предсједничким изборима 2. априла, Ђукановић се повукао и са лидерске позиције у странци, а сутра ће му и формално престати мандат на челној државној функцији у држави.

Ђукановић је рекао да вјерује у бољу Црну Гору и бољу ЕУ и поручио: „Нема вјечне власти, само је Црна Гора вјечна“.

Он је рекао да је дезинформација да намјерава да се пресели Уједињене Арапске Емирате. Тамо, додао је, живе његови пријатељи, које само повремено посјећује.

– Црна Гора је моја цјеложивотна адреса. Рекао сам већ чиме имам намјеру да се бавим доминантно и тај посао ме везује за Црну Гору. А ако би се којим случајем одлучио да том послу додам још неки посао из бизниса, е онда је то могућност да се не селите из Црне Горе, него да живите мало динамичније и да будете и на оним адресама у свијету у којим би се тај бизнис развијао. Пошто о томе још нисам донио одлуку, не желим ни да прејудицирам – казао је Ђукановић.

(Танјуг)

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар