Свијет

Ђукановићева полиција похапсила `пола` Будве, Мандић позвао опозицију „на акцију“

У ПРИТВОРУ ЦИЈЕЛО ЛЕГАЛНО ОПШТИНСКО РУКОВОДСТВО, СУЗАВАЦ БАЦАЛИ ПОЛИЦАЈЦИ ПОД МАСКАМА
  • Приведени предсједник Општине Марко Царевић, предсједник Скупштине општине Крсто Радовић, потпредсједник и одборник Демократа Драган Краповић, одборници ДФ Ђорђије Вујовић, Ђорђе Прибиловић и Крсто Рађеновић. Недалеко од станице полиције ухапшен и познати боксер Никола Сјеклоћа

РЕЖИМ Мила Ђукановића наставља да терорише Будву. Само фали да заведе полицијски час.

Полиција је у поподне поново употребила сузавац, након што је грађанима који су опколили станицу полиције издато упозорење да се разиђу.

Приведени су предсједник Општине Марко Царевић, предсједник Скупштине општине Крсто Радовић, потпредсједник и одборник Демократа Драган Краповић, те одборници ДФ Ђорђије Вујовић и Ђорђе Прибиловић, као и одборник СНП Крсто Рађеновић.

У Будви су се око 18.30 сати и даље чуле детонације од бачених сузаваца и полицијске сирене.

Недалеко од станице полиције ухапшен је и познати боксер Никола Сјеклоћа.

Приведени су и начелник Службе заштите и спашавања Драган Божовић, и начелник Службе за наплату комуналија Нинослав Калуђеровић.

Потпредсједник Општине Марко Марковић казао је подгоричким Вијестима да је био у станици полиције јер је тражио да види да ли је са приведенима поступано у складу са правилима. Рекао је да су сви добро.

Полиција је нешто прије 17 сати разбила све групе демонстраната.

Након 17.30 је поново бачен сузавац код Основне школе „Стефан Митров Љубиша“, а потом и на раскрсници, гдје су избили немири.

Каменована је станица полиције, а сузавац је бачен и у салу Спортског центра, током дјечег тренинга.

Директор Медитеранског спортског центра Никола Вучићевић казао је Вијестима да је бачен сузавац у салу док су тренирала дјеца КК Могрен, старости између девет и 12 година. “Дјеца су била у ужасном стању. Нису знала шта се дешава јер је дим испунио дворану. Радници МСЦ су износили дјецу и успјели спријечити да избије пожар јер је сузавац пао на паркет дворане”, казао је Вучићевић.

Полиција је током нереда бацила сузавац и кренула ка окупљенима, који су вратили сузавац ка полицајцима.

Припадник Специјалне јединице полиције рекао је репортеру Вијести да их окупљени гађају каменицама и да није сигурно да се остане. Испред станице полиције су инспектори са гас маскама.

Лидер Црногорске у Будви, Владимир Булатовић, напустио је станицу полиције коју су грађани били опколили, након што је Булатовић успио уз полицијску пратњу да напусти зграду Општине на споредни излаз.

Окупљени су јајима гађали аутомобил у којем је био Булатовић.

Њега су из аутомобила извукли полицајци и грађани су били око станице, не дозвољавајући да буде спроведен.

Полиција је тада ставила гас маске, а командир станице упозорио је окупљене да имају два минута да се разиђу. Припадници Посебне јединице су били присутни испред станице полиције.

Окупљени су Булатовића по изласку из зграде гађали јајима и пљували, а полиција га је брзо спровела у станицу.

Окупљени испред полицијске станице у којој је Булатовић су узвикивали „изађи, мала“.

Припадници специјалних јединица дошли су претходно на службени паркинг Општине Будва, након што су се грађани окупили јер се примицао крај радног времена.

Чекали су да из Општине изађу Владимир Булатовић и Снежана Куч, које је нова већина у локалном парламенту изабрала за вршиоце дужности предсједника Општине и Скупштине Општине.

Полиција је прекјуче пружала асистенцију када је Булатовић изашао из зграде и ушао у службени аутомобил, након што су грађани физички спрјечавали.

На службеном паркингу је било више од 150 грађана, који су блокирали све излазе из зграде. На паркинг је дошао и Марко Царевић.

Саобраћајни колапс је изазван јер је полицијски комби паркиран на улици, а кордон постављен уз ивичњак.

У насељу Голубовина су двојица припадника Посебне јединице полиције шутирала једног мушкарца током хапшења.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић позвао је опозицију у Црној Гори „да се уједини и крене у конкретну акцију“, саопштила је та политичка организација.

Он је то поручио поводом најновијих дешавања у Будви и позвао власти Црне Горе да ослободе ухапшене.

„Ово је онај моменат када је неопходно да сви станемо једни уз друге, да лидери и други представници опозиције дају заједнички одговор и кренемо у конкретну акцију“, казао је Мандић.

Он је затражио и да га одмах тестирају на корона вирус и да се врати из Београда.

Vijesti

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар