Одабрано Свијет

До 550 евра казне плаћаће у Русији „страни агенти“ за свако скривање тог свог статуса

КАЖЊАВАЊУ ЋЕ ПОДЛИЈЕГАТИ И СТРАНИ МЕДИЈИ КОЈИ ДЈЕЛУЈУ КАО „СТРАНИ АГЕНТИ“
  • Русија је истовремено обавезала новинаре, који присуствују јавним догађајима, да користе јасно видљиву ознаку чији изглед и садржај ће утврдити МУП у сарадњи са савезом новинара РФ. Ако ту ознаку буде користило лице које на то нема право – мораће да плати 20-30 хиљада рубаља казне

ВЛАДИМИР Путин потписао је закон којим се уводи новчана казна до 50 хиљада рубаља (око 550 евра) за садржаје и поруке у медијима, укључујући интернет медије, уа удружења и организације са статусом „страни агент“ који се појаве без указивања на тај статус.

За свако скривање статуса „страни агент“. Сваки пут.

Оваква новчана казна за прекршаје у дјеловању страних агената омогућена је измјенама у руском Закону о административним прекршајима.

Кажњавању ће подједнако подлијегати страни медији који обављају функције страног агента и руска правна лица унијета у регистар страних  агената.

Појединци ће за неистицање ознаке „страни агент“ плаћати новчане казн од 2 до 5 хиљада рубаља, а правна лица – од 40 до 50 хиљада рубаља.

Русија је истовремено обавезала новинаре, који присуствују јавним догађајима, да користе јасно видљиву ознаку чији изглед и садржај ће утврдити Министарство унутрашњих послова Русије у сарадњи са савезом новинара РФ.

Ако ту ознаку буде користило лице које на то нема право – мораће да плати 20-30 хиљада рубаља казне. Замјена ће бити: до педесет сати „друштвено корисног рада“.

Тагови

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар