Свијет

Друга фигура америчког генералштаба: Циљ САД треба да буде да никада не ратујемо ни са Русијом ни са Кином

ГЕНЕРАЛ ЏОН ХЕЈТЕН УКАЗАО ДА НИЈЕ БИЛО СЛУЧАЈНО ШТО САД И СССР КАО ВЕЛИКЕ СИЛЕ НИСУ МЕЂУСОБНО РАТОВАЛИ
  • Учесницима видео конференције чији је домаћин био Institute Brookings у Вашингтону рекао: „Наш циљ и данас треба да буде да се никада не нађемо у рату са Кином. И да никада не заратимо са Русијом јер би тај дан био ужасан за планету, ужасан за наше земље. Уништио би свијет. Уништио би глобалну економију. То би било лоше за све, па се морамо побринути да не кренемо тим путем“

ЦИЉ Сједињених Држава треба да буде да никада не ратују са Русијом и Кином јер би то имало катастрофалне посљедице за цио свијет – изјавио је замјеник предсједника Комитета начелника штабова Оружаних снага САД, генерал Џон Хајтен.

Према његовим ријечима, Хладни рат је био „најзначајнија конфронтација између двије велике силе коју је свијет икада видио“.

Додао је да су СССР и САД били двије уистину велике силе са огромним арсеналом нуклеарног оружја. И наставио:

„Баш зато се никада нису бориле једна против друге. Са принципијелне тачке гледишта, САД се заиста никада нису бориле против СССР. Зато наш циљ и данас треба да буде да се никада не нађемо у рату са Кином. И да никада не заратимо са Русијом јер би тај дан био ужасан за планету, ужасан за наше земље. Уништио би свет. Уништио би глобалну економију.

То би било лоше за све, па се морамо побринути да не кренемо тим путем“, рекао је генерал Хајтен за вријеме видео конференције чији је домаћин био Institute Brookings у Вашингтону.

О „садашњем тренутку односа са Русијом“, Хајтен је рекао:

Разговарамо са Русијом о стратешкој стабилности како бисмо били сигурни да разумијемо у каквој смо ситуацији. Ово се не односи само на нуклеарну сферу, већ и на свемир“.

Нагласио је да су САД и свијету потребни „слични стратешки преговори са Кином на нивоу министарстава одбране и спољних послова“.

http://fakti.org/alter-america/generaldzon-hejten-cilj-sad-treba-da-bude-da-nikada-ne-ratujemo-ni-sa-rusijom-ni-sa-kinom

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар