Свијет

Други Ан-124 са `Путиновом помоћи` САД слетио на њујоршки аеродром

СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ ИМАЈУ ПРЕКО 210.000 ЗАРАЖЕНИХ И 4.695 УМРЛИХ
  • Амбасадор РФ у Вашингтону Анатолиј АНТОНОВ:  Москва пружа Сједињеним Државама руку помоћи зато што у условима пандемије треба оставити по страни све размирице и политизације
  • Потпредсједник САД Мајк ПЕНС: Трамп никада није – иако неки тврде супротно – умањивао опасност од епидемије коронавируса. Предсједник је оптимиста. Ипак је још у јануару забранио путовања у Кину и подржао формирање оперативне групе Бијеле куће за коронавирус. Ми смо се надали бољему, а спремали се за горе

ДРУГИ руски велики транспортни авиона Ан-124 приземљио се у Њујорку са медицинском опремом и епидемиолошком техником коју је Владимир Путин обећао Доналду Трампу као помоћ у борби против епидемије коронавируса.

Амбасадор РФ у Вашингтону, Анатолиј Антонов, по слијетању авиона је рекао да Москва «пружа Сједињеним Државама руку помоћи зато што у условима пандемије треба оставити по страни све размирице и политизације».

Ан-124 је довезао и «средства за индивидуалну заштиту од вируса».

 Потпредсједник САД Мајк Пенс изјавио је да се брзина ширења коронавируса у САД може упоредити са италијанском.

 Поновио је омиљену „вашингтонску мантру“: да би САД биле у бољој ситуацији да им је Кина на време пружила потребне информацији о епидемији.

Посебно је нагласио да Трамп никада – иако неки тврде супротно – није умањивао опасност од епидемије коронавируса. Притом је нагласио:

„Предсједник Трамп је оптимиста. Ипак је још у јануару забранио путовања у Кину и подржао формирање оперативне групе Бјеле куће за коронавирус. Ми смо се надали бољему, а спремали се за горе».

Сједињене Државе имају више од 210.000 инфицираних и 4.695 умрлих.

Русија је помогла и Италији. На њен аеродром поред Рима слетјело је 15 руских транспортних авиона Ил-76  са медицинском опремом за дијагностику инфекција и дезинфиковање великих површина.

У Италији већ дјелује и сто руских војних вирусолога и лекара-епидемиолога.

Италија тренутно има преко 110.000 заражених и 13.000 умрлих.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар