Svijet

Drugi An-124 sa `Putinovom pomoći` SAD sletio na njujorški aerodrom

SJEDINJENE DRŽAVE IMAJU PREKO 210.000 ZARAŽENIH I 4.695 UMRLIH
  • Ambasador RF u Vašingtonu Anatolij ANTONOV:  Moskva pruža Sjedinjenim Državama ruku pomoći zato što u uslovima pandemije treba ostaviti po strani sve razmirice i politizacije
  • Potpredsjednik SAD Majk PENS: Tramp nikada nije – iako neki tvrde suprotno – umanjivao opasnost od epidemije koronavirusa. Predsjednik je optimista. Ipak je još u januaru zabranio putovanja u Kinu i podržao formiranje operativne grupe Bijele kuće za koronavirus. Mi smo se nadali boljemu, a spremali se za gore

DRUGI ruski veliki transportni aviona An-124 prizemljio se u Njujorku sa medicinskom opremom i epidemiološkom tehnikom koju je Vladimir Putin obećao Donaldu Trampu kao pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Ambasador RF u Vašingtonu, Anatolij Antonov, po slijetanju aviona je rekao da Moskva «pruža Sjedinjenim Državama ruku pomoći zato što u uslovima pandemije treba ostaviti po strani sve razmirice i politizacije».

An-124 je dovezao i «sredstva za individualnu zaštitu od virusa».

 Potpredsjednik SAD Majk Pens izjavio je da se brzina širenja koronavirusa u SAD može uporediti sa italijanskom.

 Ponovio je omiljenu „vašingtonsku mantru“: da bi SAD bile u boljoj situaciji da im je Kina na vreme pružila potrebne informaciji o epidemiji.

Posebno je naglasio da Tramp nikada – iako neki tvrde suprotno – nije umanjivao opasnost od epidemije koronavirusa. Pritom je naglasio:

„Predsjednik Tramp je optimista. Ipak je još u januaru zabranio putovanja u Kinu i podržao formiranje operativne grupe Bjele kuće za koronavirus. Mi smo se nadali boljemu, a spremali se za gore».

Sjedinjene Države imaju više od 210.000 inficiranih i 4.695 umrlih.

Rusija je pomogla i Italiji. Na njen aerodrom pored Rima sletjelo je 15 ruskih transportnih aviona Il-76  sa medicinskom opremom za dijagnostiku infekcija i dezinfikovanje velikih površina.

U Italiji već djeluje i sto ruskih vojnih virusologa i lekara-epidemiologa.

Italija trenutno ima preko 110.000 zaraženih i 13.000 umrlih.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar