Свијет

Двојица америчких научника: SARS-CoV-2 је стигао из – лабораторије

СТИВЕН КВЕЈ И РИЧАРД МУЕЛЕР ОТКРИЛИ ДА ИМА УБАЧЕНУ ГЕНЕТСКУ СЕКВЕНЦУ ЦГГ-ЦГГ
  • У The Wall Street Journal објавили: „У цијелој класи коронавируса, која укључује и SARS-CoV-2, никада није постојала комбинација ЦГГ-ЦГГ која би настала природним путем. То значи да уобичајени начин на који вируси стичу нове особине овом случају не функционише“

ВИРУС SARS-CoV-2 има генетски низ који природни коронавирус нема, наводи се у чланку др Стивена Квеја и професора физике Универзитета Беркли Ричарда Муелера.

Њихов чланак са тврдњом да је коронавирус вјештачки направљн објавио је утицајни The Wall Street Journal.

Квеј и Муелер наводе да су у коронавирусу открили секвенцу генома у комбинацији ЦГГ-ЦГГ коју научници користе за повећање заразности и смртности вируса. Овај тандем је из тога извео закључак да је то је нека врста сигнала да је SARS-CoV-2 направљен у лабораторији.

Комбинација ЦГГ-ЦГГ је изузетно ријетка у природи, а Квеј и Муелер указују да је природни SARS и MERS – немају.

Посебно су нагласили да сам вирус ту секвенцу није могао сам да стекне:

„У цијелој класи коронавируса, која укључује и SARS-CoV-2, никада није постојала комбинација ЦГГ-ЦГГ која би настала природним путем. То значи да уобичајени начин на који вируси стичу нове особине овом случају не функционише. Заговорници верзије да се ради о вирусу који је са животиње прешао на људе треба да објасне зашто је SARS-CoV-2  током мутације и рекомбинације изабрао најмање пожељну секвенцу – двоструки ЦГГ“.

Амерички научници наводе да су SARS и MERS тек послије дужег ширења међу људима еволуирали ка својим најзаразнијим формама.

А да је SARS-CoV-2 дошао до људи у крајње агресивној верзији, а да током првих неколико мjесеци није имао никакве мутације.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар